În data de 14 mai 2015, la Sala de Lectură a Bibliotecii Județene „Christian Tell” Gorj, a avut loc Evenimentul „Târgu-Jiul copilăriei mele! – Campanie de promovare a conservării memoriei comunității locale”, din cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului (11-17 mai 2015).
Acest eveniment reprezintă ultima etapă din programul de voluntariat „Târgu-Jiul copilăriei mele!” desfășurat de Biblioteca Judeţeană “Christian Tell” Gorj în parteneriat cu Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat și Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), în cadrul proiectului „Raftul cu inițiativă – Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci”, finanţat prin Granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.
Biblioteca Judeţeană “Christian Tell” Gorj este una din cele 16 biblioteci publice selectate în acest proiect și împreună cu Centrul Europe Direct Gorj implementează programul „Târgu-Jiul copilăriei mele!” în perioada octombrie 2014 – mai 2015.
Scop și obliective
Scopul programului este implicarea voluntară a membrilor comunității în conservarea memoriei comunității locale și crearea unei punți de legătură între generații.
Obiectivele programului sunt: Creșterea gradului de cunoaștere a vieții sociale din Târgu-Jiul de ieri și de azi în rândul a minimum 20 de voluntari, într-o perioadă de 6 luni; Creșterea gradului de redactare a minimum 60 de povești despre ”Târgu-Jiul copilăriei mele!”, de către minimum 20 de voluntari, într-o perioadă de 6 luni; Dezvoltarea unei campanii de promovare a conservării memoriei comunității locale în rândul a minimum 500 de persoane din Târgu-Jiu.
Primele două obiective au fost atinse în perioada octombrie 2014 – mai 2015, al treilea obiectiv, aflat în desfășurare, a avut ca punct culminant Evenimentul „Târgu-Jiul copilăriei mele! – Campanie de promovare a conservării memoriei comunității locale”, din data de 14 mai 2015, din cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului.
Activități
Voluntarii au amenajat o expoziție cu desenele și fotografiile realizate în cadrul programului și a avut loc întâlnirea dintre voluntari și reprezentanți ai comunității. În cadrul acesteia, s-a făcut o prezentare a programului și a importanței implicării în activități de voluntariat, voluntarii prezentând povești din program redate prin cuvinte și imagini și au fost prezentate pliantul de promovare a programului și blogul – targujiupovestileorasului.blogspot.com, unde se vor regăsi toate poveștile.
După aceea, voluntarii au mers în oraș pentru a distribui pliantele de promovare a programului. Promovarea se va face și online pe paginile de Facebook ale organizatorilor evenimentului și ale voluntarilor și pe site-urile organizatorilor (Biblioteca Județeană Gorj și Centrul Europe Direct Gorj).