Sorin Cârțu: „Nimeni nu se aştepta la aceste chinuri!”

Loading

Din păcate, ultimele rezultate înregistrate de Pandurii în acest sezon al Ligii I l-au făcut pe „principalul” formaţiei gorjene, Sorin Cârţu, să fie aproape un pesimist. Sorinaccio mărturiseşte că are doar două regrete în viaţă, iar una dintre ele este revenirea sa pe banca Pandurilor.

Odată cu întoarcerea sa la Pandurii, lui Sorin Cârţu i-au revenit şi durerile de cap, iar mai nou... resemnarea!

Au mai rămas doar 4 jocuri din acest sezon al Ligii I şi situaţia foarte grea de la Pandurii pare a nu se schimba deloc. Ba mai mult, extrem de dezamăgit de evoluţia echipei sale din acest retur de campionat, Sorin Cârţu a început deja să-şi verse „amarul” chiar în faţa presei pentru situaţia în care a ajuns alături de Pandurii. Tehnicianul craiovean pare a nu mai înţelege ce se întâmplă cu echipa sa: „Ce voi spune, este în mare ceea ce le-am spus jucătorilor şi preşedintelui imediat după jocul de la Bistriţa. A fost o şedinţă sâmbătă, care a durat vreo două ore. Nu ştiu dacă am fost dur, dar tot ce am spus a fost sincer. Nu au fost argumente contra celor spuse de mine. Am fost acid, concis şi clar în ceea ce am spus. Dar nimeni nu a venit cu vreun contraargument care să stea în picioare. Am vorbit 45 de minute, am transpirat şi după şedinţă am făcut duş, că eram fleaşcă. Erau opt meciuri şi puteam trage nişte concluzii. Nu vreau să fac să detaliez problema asta. Încercaţi să vă explicaţi singuri ceea ce se întâmplă cu această echipă pentru că nici eu nu vă pot explica totul 100%.”

„Unii oameni şi-au pus speranţe în mine…”
Aflat din nou într-o stare de tensiune deosebită, Sorinaccio a ajuns chiar să regrete că a acceptat să revină pe banca tehnică a grupării de fotbal gorjene. „Sunt încă într-o stare de supărare, am şi acum nervi la trei zile de la meciul cu Bistriţa. Sunt dezamăgit, regret două decizii pe care le-am luat în viaţa de antrenor. Prima a fost când am acceptat Rapidul, am plecat de la Federaţie să mă duc la Rapid care atunci era bolnav, confuz dominat de interese şi obligaţiuni. A fost o deziluzie mare la vremea respectivă. Acum regret decizia care am luat-o de a reveni la Pandurii pentru că unii oameni la a căror părere ţin şi pentru care am o afecţiune pentru ei din acest oraş şi pentru care am venit, şi-au pus speranţe prin venirea mea că salvarea de la retrogradare este posibilă. La momentul actual nu putem spune că nu se poate realiza, dar nimeni nu se aştepta la aceste chinuri prin care trecem în acest moment.”

Cârţu îşi face şi el „Mea culpa”

Deşi regretă că a revenit pe banca tehnică a Pandurilor, Sorin Cârţu îşi asumă o parte din responsabilitate. Antrenorul craiovean mărturiseşte totuşi că a crezut în Pandurii şi în valoarea lotului atunci când a hotărât să revină la Tg-Jiu: „Ştiam programul, doar la programare au fost ceva probleme. Au fost şase meciuri care s-au jucat în decurs de două săptămâni. Eu ştiam că nu vor fi etape intermediare… A fost un risc pe care mi l-am asumat, e o responsabilitate de care în situaţia în care rezultatul este negativ nu o să mă disociez. Un anumit procent îmi revine şi mie. Şi acum îmi imput că la un anumit moment am slăbit, am avut o problemă psiho-emoţională, iar când emoţiile domină psihicul sunt probleme pe care trebuie să le rezolvi şi nu să stai în stres. Când am făcut acest pas m-am bazat pe valoarea lotului, pe jucătorii pe care îi ştiam. Eram convins că pot să scot mai mult din ei pentru că le ştiu capacitatea, calitatea unora şi de aceea am venit cu încredere. Nu am promis că scăpăm imediat, am spus că vom sta cu sufletul la gură.”, declară Sorin Cârţu.

E o situaţie pe care nu o credeam posibilă. Decăderea te duce să apreciezi nişte momente din trecut care nu au fost apreciate.
Sorin Cârţu, antrenor Pandurii Tg-Jiu

Prime mari, dar interes mic…

Sorin Cârţu a ţinut să dezvăluie sumele de bani pe care jucătorii de la Pandurii evoluează. În mod neaşteptat acestea se compară cu stimulente acordate echipelor de top din România, însă fotbaliştii de la Pandurii au devenit cam… indiferenţi! „Aici e o mare problemă, să ai primele. Am discutat cu preşedintele după meciul cu Unirea Urziceni, şi am stabilit un pachet. Eu am propus o sută de mii de euro o primă colectivă, dar el a venit cu 200 de mii la 12 puncte. La 10 puncte este 150 de mii, la nouă puncte 125 de mii la 8 puncte 100 de mii. Aceşti bani erau pentru toţi jucătorii. Dacă asta este atitudine… Să zicem că nu joci pentru Târgu Jiu, pentru club sau culori, dar joacă pentru bani. Aceşti bani erau doar pentru jucători, nu şi pentru staff, nu mă băgam eu. Jucătorii îi împărţeau cum vroiau.”, dezvăluie Sorin Cârţu.