2 cepe medii
1 morcov
1 pătrunjel
2 cartofi mari
1 ţelină
2 foi de dafin
200 g costiţă, carne sau ciolan afumat
200 ml bulion
1/4 legătură de pătrunjel
1/4 legătură de mărar
sare, piper
Se curăţă şi se taie cubuleţe mici toate legumele. Cartoful se taie mai mare, cu latura de 2–3 cm.
Se căleşte ceapa cu o lingură de ulei şi puţină apă, până devine transparentă, se adaugă bulionul şi costiţa sau ciolanul. Se mai lasă 5 minute să fiarbă. Dacă folosiţi carne, tăiaţi-o cubuleţe şi prăjiţi-o în ulei. Într-o cratiţă se pun toate ingredientele rămase şi cele de la pasul 1 şi se amestecă. Se condimentează şi se pune apă cât să le acopere. Se dă la cuptor la foc mediu cam 1 ora. Se verifică din sfert în sfert de oră dacă are apă suficientă să fiarbă. Este gata când s-au fiert cartofii (verificaţi cu o furculiţă dacă intră uşor în cartof).
Sugestii: Opţional se pot pune şi ciuperci (o cutie).