4 ţeline
2 cepe
200 g ciuperci
1 lingură făină
1 păhărel de vin
2 linguri untură
sare
piper
foaie de dafin
măsline (opțional)
Preparare:
Se curăţă rădăcinile de ţelină destul de adânc, ca să nu rămână nimic din coaja fibroasă care le acoperă. Se taie în două, iar fiecare jumătate în felii groase de 1 cm. Se pun la fiert cu apă rece, care să le cuprindă bine. Se pune sare. Se fierb până încep să se moaie. Se scot şi se scurg. Separat se rumenesc cepele tăiate mărunt, cu o lingură de untură, se adaugă făina şi se lasă să se rumenească. Se sting cu un păhărel de vin amestecat cu apă. Se mai adaugă sare, piper, foaie de dafin. Se lasă sosul să fiarbă o jumătate de oră. Când este bine fiert şi destul de scăzut, se strecoară în cratiţa în care au fost aşezate feliile scurse de ţelină, adăugând şi câteva ciuperci curăţite, tăiate mărunt şi înăbuşite o untură. Se potriveşte de sare. Se acoperă şi se fierbe înăbuşit circa 20 de minute. Se serveşte fierbinte. Se pot adăuga și măsline dacă se dorește.