250 g făină
150 g unt sau margarină rece, tăiata cubuleţe
1/2 linguriţă sare
5-8 linguri de apă foarte rece
1 gălbenuş
5 linguri smântână
3 ouă
1 albuş (rămas de la cocă)
200 g ciuperci
4 felii lungi de bacon
350 g mozzarela şi caşcaval
sare, piper, nucşoară, busuioc
Se face o cocă din făină, unt, sare. Rezultă o coca fărâmicioasă. Se adaugă 5 linguri de apă rece amestecate cu gălbenuşul, puţin câte puţin, până se încorporează tot. Dacă încă este fărâmicioasă se mai pune apă rece, puţin câte puţin. Se dă la rece 30 de minute. Pe planşeta dată cu făină se face o foaie rotundă cât să cuprindă marginile tăvii până sus. Se taie feliuţe baconul şi ciupercile şi se aşează uniform pe cocă, în formă. Se bat ouăle într-un castronel, se amestecă cu smântâna, cu brânza şi cașcavalul rase, se condimentează. Acest amestec se toarnă în formă peste bacon şi ciuperci. Se dă cuptor, la foc mediu, 40 de minute.