350 g carne de porc
1 tulpină de lemongrass
2 fire de ceapă verde
1 ardei iute
25 g alune prăjite nesărate
1 lingură de sos de peşte (fish sauce)
1 lingură de ulei de arahide
1/2 linguriţă de zahăr maro
1 căţel de usturoi
sare, piper
Se taie carnea de porc în fâşii de 5 cm lungime şi 1 am lăţime. Se toacă mărunt lemongrass-ul, iar ceapa verde se taie în bucăţele de 1-2 cm. Se amesteca bine, bine carnea cu lemongrass-ul, ceapa, sarea şi piperul. Se lasă 30 de minute să se marineze. Se taie felii subţiri ardeiul şi căţelul de usturoi. Se taie în patru arahidele. Se încinge uleiul într-o tigaie sau în wok şi se pune carnea de porc marinată la prăjit. Se ţine la foc mediu-mare (aragaz 6-7) 3-5 minute.
Se adaugă în tigaie ardeiul şi usturoiul tăiat şi se prăjesc toate până este gata carnea, cam încă 7 minute. Se adaugă zahărul, sosul de peşte, alunele tăiate mărunt şi mai lasă pe foc 1 minut. Se serveşte caldă.