Coaliția Economiei Sociale, din nou la luptă

Coaliția Economiei Sociale, din care face parte și Asociația PRO VERTICAL din Gorj, a pornit o nouă luptă, aceea de a aduce amendamente la proiectul Legii Economiei Sociale, aflat în prezent în dezbatere publică, ce impune multe condiții și oferă puține facilități întreprinderilor sociale. Totuși, membrii coaliției sunt optimiști, pentru că ultima lor acțiune a avut un real succes, reușind să întoarcă la comisia de fond Legea Antreprenoriatului Social, care trecuse de Senat și ajunsese la vot în Camera Deputaților.

Grupul de lucru al Coaliției Economiei Sociale pune la cale noi politici publice
Grupul de lucru al Coaliției Economiei Sociale pune la cale noi politici publice

Coaliția Economiei Sociale este formată din 140 de organizații din România care au activități în domeniu și s-au unit într-un efort comun pentru a participa la crearea politicilor publice care urmează să le reglementeze activitatea. Ultimul său demers este crearea unui grup de lucru menit să realizeze un set de amendamente la proiectul Legii Economiei Sociale, lansată miercuri, 14 decembrie 2011, în dezbatere publică de Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Inițiativa aparține Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile, la sediul căreia s-a întrunit grupul de lucru vineri, 16 decembrie, urmând ca forma finală a propunerilor de amendamente să fie adusă la cunoștința ministerului. Acestea vor promova politici publice în favoarea economiei sociale, prin monitorizarea procesului legislative, chiar propunerea și susținerea unor modificări de acte normative, acolo unde este cazul.
Dovada că unde-s mulți puterea crește o dă faptul că, prin unirea într-o singură voce, Coaliția Economiei Sociale a reușit să facă în așa fel încât proiectul Legii Antreprenorului Social să fie retrimis, în luna noiembrie a acestui an, în cadrul sesiunii de plen a Camerei Deputaţilor, spre evaluare către Comisia de Politică Economică, asta după ce Coaliția a derulat o campanie intensă în ultimele luni, în dorinţa de a împiedica aprobarea unei legi greşite.