Rețetă păstrăv cu spanac

Loading

reteta-pastrav-cu-spanacIngrediente:

4 păstrăvi
3 linguri făină
3-4 linguri mălai
sare, piper
cimbru uscat şi măcinat
3-4 căţei usturoi
ulei pentru prăjit
500 g spanac
1 ceapă mare
2 lingurițe oţet
2 lingurițe ulei de măsline
1 lămâie verde
1 roşie

PREPARARE

1. Se spală peştele în câteva ape şi se curăţă bine. Se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie.
2. Se curăţă usturoiul, se pisează sau se taie mărunt şi se amestecă cu puţin ulei, sare, piper şi cimbru.
3. Se condimentează peştele cu pasta de usturoi, atât pe interior, cât şi pe exterior, şi se lasă 40 minute la rece, să se macereze.
4. Se trec păstrăvii uşor prin făină şi mălai şi se pun să se prăjească în uleiul încălzit în prealabil. Se lasă să se rumenească uniform.
5. Se curăţă spanacul, se spală în câteva ape şi se opăreşte 2-3 minute în apă fiartă. Se scoate cu spumiera într-un bol, se pregăteşte cu sare, oţet balsamic şi ulei de măsline şi se serveşte alături de păstrăv.