Rețetă ciuperci umplute

ciuperci-umplute25 ciuperci champignon
100 g cârnaţi
100 g caşcaval
1/4 ardei gras
2 roşii
100 ml vin alb
100 ml apă
2 linguri ulei
2 linguri pătrunjel tocat
sare, piper

Se spală şi se curăţă ciupercile. Se separă picioarele de pălărioare. Pălărioarele se vor umple.
Se taie cârnatul şi caşcavalul în 25 de felii, astfel încât bucăţile sa încapă în ciuperci. Interiorul pălăriilor se sărează şi se piperează. Într-o tavă se aranjează toate pălăriile cu gaura în sus. În fiecare pălărie se pune câte o felie de cârnat,o bucăţică de roşie, o bucăţică de ardei şi deasupra caşcavalul. Se pun vinul şi apa în tavă, se presară cu pătrunjel tocat şi se dau la cuptor la foc mediu (350°F) cam 30 minute. Se servesc calde cu sos şi pătrunjel proaspăt tocat.
Sugestii
Din picioruşele ciupercilor se poate face un amestec cu telemea, smântână şi mărar cu care să umpleţi roşii, vinete sau dovlecei şi să le coaceţi alături de ciupercile umplute.