Muzeul Curtișoara, la 37 de ani

Vineri, 17 august 2012, sub razele mai puțin dure, chiar blânde ale soarelui, Muzeul Arhitecturii Populare Curtișoara a trăit un clocot de sărbătoare. În cei 37 de ani de la înfințare, a cunoscut îmbogățiri de patrimoniu, dar și pierderi însemnate; sperăm ca acestea din urmă să nu fie pentru totdeauna.
Aniversarea a fost marcată fericit de un simpozion organizat de Muzeul Județean ‚’Alexandru Ștefulescu’’ sub bagheta șefului Secției de etnografie din cadrul Muzeului Județean Gorj, prof. Albinel Firescu. Au participat muzeografi de la: Muzeul Satului Bujoreni-Rm.Vâlcea, Muzeul Regiunii Porților de Fier-Drobeta -Turnu-Severin, Muzeul Oltenia Craiova și, bineînțeles, muzeul organizator. Au fost prezentate comunicări științifice despre viața satului, tradiții, obiceiuri, arhitectură și veșminte.
Comunicările au beneficiat de prezența activă a specialistului de marcă al Muzeului Satului București, prof. universitar Doina Ișvanoni – și au fost conduse cu rafinament academic de prorectorul Universitatii din Craiova, prof. universitar Nicolae Panea.
În așteptare; să avem parte de multe acte de cultură de acest gen, care să nu lase uitării valorile comorii naționale !
Prof. Nicolae Filiș