500 g carne tocată de vită
2 cepe medii (250 g)
1 ardei roşu mic (capia, ardei gras, gogoşar)
2 caţei de usturoi
2 conserve de fasole roşie de 450 g
500 g bulion
1 linguriţă chimen pisat
2 linguriţe chili pisat sau sos de ardei iuţi; sare, ulei
Se taie cubuleţe ceapa, se taie usturoiul feliuţe. Se încing 2-3 linguri de ulei şi se pune usturoiul. Se căleşte 1 minut apoi se adaugă ceapa. Se lasă pană devine translucidă amestecând din când in când. Foc mediu, treapta 5. Se adaugă carnea tocată, şi, cu o furculiţă se desfac bucăţile. Se pun condimentele şi se amestecă. În comerţ există condimente speciale pentru chili con carne, care au la bază chimen şi chili, dacă doriţi le puteţi folosi cu acelaşi rezultat. Durează aproximativ 10 minute până se prăjeşte carnea. Se pune şi fasolea scursă (se recomandă fasole rosie „red kidney”) şi se amestecă. Se mai lasă 2-3 minute. Se adaugă bulionul, se amestecă. Se dă focul mic şi se lasă 30 de minute, până mai scade şi se întrepătrund gusturile. Se serveşte cât mai fierbinte posibil.