Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești a obținut cel mai mare punctaj din Gorj pentru proiectul ”Mâine să fim mai buni ca azi” depus în Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) , Mecanismul de Avertizare Timpurie în Educație (MATE). Elevii și cadrele didactice din Bălești vor avea la dispoziție 1 413 280 lei pentru dotări și activități care să îmbunătățească simțitor activitatea la nivel de școală, să o facă mai atrăgătoare pentru elevii care ar avea intenția să abandoneze instruirea.
Pe lângă proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe în Bălești, județul Gorj ”, depus și câștigat de Primăria Bălești cu finanțare PNRR, Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești este câștigătoarea proiectului ”Mâine să fim mai buni ca azi” finanțat prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS). Proiectul va fi derulat în următorii trei ani și presupune investiții mici și activități cu elevii, care vor fi finanțate cu 1 413 280 lei.
Profesorul Cornel Șomîcu, directorul Școlii Gimnaziale ”Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești, ne-a declarat cu acest prilej: ”Ne bucurăm că am obținut această finanțare consistentă, se pare că statul român a realizat, în sfârșit, că nu sunt suficiente doar vorbele cu Educația-prioritate națională. Mulțumim pentru sprijin Primăriei și Consiliului Local Bălești, în mod special domnului primar Mădălin Ion Ungureanu! Prin acest proiect, dar și cel câștigat de Primăria Bălești, asigurăm infrastructura și dotările necesare desfășurării, în condiții optime, a actului didactic cât și a calității acestuia, vom reuși să punem la dispoziția profesorilor, învățătorilor si educatorilor materiale didactice si echipamente digitale in concordanță cu progresul tehnic. Prin instruirea acestora în a folosi echipamente inovative, prin colaborarea cu specialiști în psihologie și prevenire și combatere a violenței, a bullying-ului și a consumului de droguri, în scopul de reducere a abandonului școlar și prin alte activități care au ca scop atragerea elevilor către școală, dăm o șansă viitorului.”