Programul simulării examenului de bacalaureat

Loading

Tinerii gorjeni s-au dovedit cei mai buni din ţară

Ministerul Educației organizează simularea examenului de bacalaureat în perioada 4-7 martie. Peste 146.000 de elevi vor susține probele scrise în 1.320 de unități din întreaga țară. Simularea este destinată elevilor claselor a XII-a și a XIII-a seral/frecvență redusă.

Calendarul simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat 2024 este următorul:

  • 4 martie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba și literatura română
  • 5 martie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 6 martie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului și specializării
  • 7 martie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba și literatura maternă
  • 15 martie 2024: Comunicarea rezultatelor

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 08:30, iar probele încep la ora 9:00. Subiectele sunt elaborate conform conținuturilor și competențelor asociate acestora, în conformitate cu programele pentru simulare aprobate de Ministerul Educației. Subiectele și baremele vor fi publicate în fiecare zi de examen, la ora 15:00, pe pagina web dedicată.

Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat prin intermediul platformei utilizate de Ministerul Educației la simularea probelor Evaluării Naționale pentru clasele a VIII-a. Rezultatele vor fi comunicate individual în data de 15 martie 2024 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții și la nivelul consiliului profesoral. Scrisoarea scrisă a elevului sau a părintelui poate solicita consemnarea notelor în catalog, deși acestea nu se trec în mod obișnuit.