Programul „eTwinning” în Gorj

Loading

Programul „eTwinning” a fost lansat la 14 ianuarie 2005, ca parte a Programului de învăţare permanentă al Comisiei Europene. Se adresează tuturor şcolilor din învăţământul preuniversitar, tuturor profesorilor, indiferent de disciplina predată, directorilor de unităţi şcolare şi inspectorilor şcolari.

Platforma eTwinning este : un program pentru profesori in sensul ca facilitează accesul profesorilor la un mediu virtual de colaborare şi de schimb de experienţă, la parteneriate cu alţi profesori şi la activităţi de formare profesională, alături de colegi din ţările europene; Un program pentru elevi, deoarece prin participarea la proiecte de eTwinning (înfrăţire online între şcoli), elevii au posibilitatea să comunice cu alţi elevi din ţările participante, să afle elemente de specific cultural sau de specific al educaţiei în ţările partenere, să înveţe utilizând noile tehnologii şi să îşi perfecţioneze competenţele de comunicare în limbi străine; un program pentru comunitate, deoarece infrăţirea online a şcolilor poate fi însoţită de înfrăţirea comunităţilor. Unele localităţi au decis să se „înfrăţească” şi completeze comunicarea şi cooperarea online prin alte proiecte – vizite, activităţi culturale pentru adulţi etc.
Profesorii şi elevii din România au posibilitatea de a colabora şi de a face schimb de informaţii cu participanţi din alte ţări, în vederea constituirii de parteneriate pe diferite domenii de interes sau pe discipline de studiu.
După cinci ani de activitate, eTwinning este o comunitate impresionantă ce numără peste 90 000 de cadre didactice din întreaga Europă! Pentru a sărbători acest succes, echipa eTwinning vă invită să participaţi la petrecerea ce va avea în a cincea zi a lunii, adică pe 5 mai!
La ora 12.00 CET, şcolile din întreaga Europă vor lansa baloane ecologice albastre şi galbene. Si scoala noastra, Grupul Scolar de Transporturi Auto ,,Traian Vuia’’ Tg-Jiu, va organiza o activitate festiva in onoarea acestui eveniment. Astfel, pe 5 mai 2010, ora 14 – ora României, la Parcul Coloana Infinitului din Tg-Jiu, elevii claselor a IX a vor lansa baloane ecologice pentru a sarbatori cei 5 ani de activitate ai programului ,, eTwinning’’. Va aşteptăm !
Prof. Codruta Pătraşcu