Un concurs în memoria lui Gheorghe Magheru

Loading

La sfârşitul săptămânii trecute, s-a desfăşurat cea de-a doua ediţie a Concursului Judeţean GHEORGHE MAGHERU, anul acesta comemorându-se 130 de ani de la moartea marelui om politic. Au participat zece echipaje la concurs, şase dintre acestea alegându-se cu premii în diplome şi cărţi oferite de FundaţIa Cultural-ştiinţifică GENERAL GHEORGHE MAGHERU.

Concursul a început şi s-a terminat la statuia generalului Gheorghe Magheru

Colegiul Tehnic GENERAL GHEORGHE MAGHERU a găzduit la sfârşitul săptămânii trecute cea de-a doua ediţie a Concursului Judeţean de Istorie  cu acelaşi nume. Organizatorii, adică Societatea de Ştiinţe Istorice, filiala Gorj, Colegiul Tehnic GENERAL GHEORGHE MAGHERU şi Săptămânalul VERTICAL, au desfăşurat această activitate în cadrul ZILELOR LICEULUI, manifestare tradiţională la CTGGM.
Competiţia  a fost destinată elevilor de la clasele VII-X  de la mai multe şcoli generale şi Colegiul gazdă. S-au dovedit cei mai bine pregătiţi în biografia marelui revoluţionar  chiar elevii liceului gazdă care şi-au adjudecat locurile I şi III dar şi două dintre menţiuni. S-au dovedit la fel de bine pregătiţi elevii de la Şcoala Generală Ceauru, cu un loc II şi o menţiune. Premiile, constând în cărţi şi reviste, au fost oferite de Fundaţia cu acelaşi nume şi de Săptămânalul VERTICAL.
Marius Buzera, directorul CT GGM, ne-a declarat: „A fost o săptămână plină de activităţi în cadrul ZILELOR LICEULUI, concursurile şi sesiunile de comunicări jucând un rol foarte important. Nu au lipsit spectacolele realizate sau doar vizionate de elevii liceului. Manifestările din ultima zi au fost dedicate patronului spiritual al liceului, generalul Gheorghe Magheru, de la moartea căruia am comemorat recent 130 de ani. Tot în organizarea catedrei de istorie din şcoala noastră îl vom avea în curând oaspete din nou pe inginerul Vlad Magheru, strănepot al eroului de la 1848. “