Petre Grigoraș: „Ştiu că Pandurii nu a fost niciodată o echipă ofensivă”

După ultima victorie la scor din campionat, Grig pare să fi produs „revoluţia” ofensivă la Pandurii. Tehnicianul echipei gorjene s-a declarat totuşi surprins de faptul că Pandurii nu mai reuşiseră până acum să înscrie 4 goluri într-un meci în Liga lui Mitică.

Căpitanul Pandurilor, Mihai Pintilii, marcator a două goluri în meciul cu FCM Tg-Mureş, pare cel mai în formă jucător din echipa lui Grigoraş
Căpitanul Pandurilor, Mihai Pintilii, marcator a două goluri în meciul cu FCM Tg-Mureş, pare cel mai în formă jucător din echipa lui Grigoraş.

Succesul clar realizat de Pandurii în runda a XIV-a a Ligii I, cu FCM Tg-Mureş (scor 4 – 1), pare să-l surprins până şi pe tehnicianul Petre Grigoraş. Totuşi, „principalul” de la Pandurii mărturiseşte că aştepta la Severin, cea de a doua victorie oficială din mandatul său: „Sincer nu mă aşteptam la o asemenea diferenţă, dar mă aşteptam să câştigăm. Mă aşteptam să avem un meci mult mai greu, ştiu că au o echipă care se apără foarte bine, au scos 0-0 la Brăneşti, 0-0 la Astra, a câştigat la CFR Cluj, a avut evoluţii foarte bune în deplasare şi era normal să am puţină teamă, dar e bine că am reuşit să câştigăm.”, spune Grig.

4 goluri, premieră pentru Pandurii
Un lucru demn de consemnat pentru Pandurii odată cu succesul din ultima etapă de campionat, cu FCM Tg-Mureş, ar mai fi acela că formaţia gorjeană a realizat la primul său meci pe arena din Severin şi cea mai clară victorie din istoria prezenţelor în Liga I. Tehnicianul Petre Grigoraş s-a arătat din nou surprins de acest fericit eveniment realizat sâmbătă: „Nu ştiam că Pandurii n-a mai înscris niciodată patru goluri într-un meci în Liga I. Mă bucură că am realizat această premieră. Ştiu că Pandurii n-a fost niciodată o echipă foarte ofensivă, dar la lucrul acesta nu m-am gândit.”

Pintilii, „propus” la Naţională
Odată cu venirea sa la Pandurii, închizătorul Mihai Pintilii a reuşit în foarte scurt timp să îl facă aproape uitat pe predecesorul său din echipa gorjeană, Florin Stângă. Investit încă de la debut cu banderola de căpitan, Pintilii a impresionat atât prin seriozitate, cât şi prin jocul prestat, iar ultimul meci din campionat i-a prilejuit mijlocaşului de la Pandurii să-şi treacă numele şi pe lista marcatorilor. După ce l-a văzut la lucru pe elevul său, dar mai ales după „dubla” realizată cu FCM Tg-Mureş, tehnicianul Petre Grigoraş îl consideră un candidat serios pe Mihai Pintilii la naţionala lui Răzvan Lucescu: „Mihai Pintilii mi se pare un jucător extrem de serios, nu întâmplător joacă şi bine. Este un profesionist, un jucător care sunt convins că poate să joace şi mai bine decât a făcut-o până acum şi sunt convins că nu departe este şi timpul când va fi convocat şi la echipa naţională. Nu mă interesează cine îl regretă. Important este că Pintilii este jucătorul nostru, are contract cu Pandurii şi sper ca evoluţiile lui să fie în continuare la fel de sigure şi apreciate.” Deşi a fost înlocuit în partea secundă a partidei de la Severin cu FCM Tg-Mureş, la scurt timp de la marcarea golului cu numărul doi, Pintilii acuzând o uşoară accidentare, Grig asigură că jucătorul său va fi apt pentru următoarele confruntări ale Pandurilor din campionat: „Nu este o accidentare serioasă, nu pe el mi-aş fi dorit să-l schimb, dar n-am vrut să risc. Avem în continuare meciuri foarte importante, jucăm sâmbătă la Universitatea Cluj, apoi pe teren propriu cu FC Braşov. Ne interesează foarte, foarte mult aceste partide şi nu puteam risca o accidentare care să-l scoată din circuit.”

„Naţionala e departe”
După ce antrenorul său, Petre Grigoraş, l-a lăudat pentru ultimele evoluţii, dar mai ales pentru cele două goluri marcate în runda trecută cu FCM Tg-Mureş „căpitanul” Pandurilor, Mihai Pintilii, încearcă să rămână cu picioarele pe pământ.: „Mă bucur pentru apreciere, dar „naţionala” e departe de mine. Muncesc pentru a-mi face treaba cât mai bine, însă trebuie să mai progresez. Oricum, selecţionerul a spus că nu vrea jucători de la formaţii care se bat la evitarea retrogradării, aşa că singura mea şansă e să ajung cu Pandurii mult mai sus în clasament. Dacă vom continua aşa, un singur lucru vă garantez: nu vom retrograda!”, a mărturisit Pintilii. Fostul fundaş Mihai Pintilii, „investit” de Grig mijlocaş la închidere, s-a aflat pentru o perioadă chiar şi în vederile Stelei, atunci când la cârma formaţiei din Ghenecea se afla Cosmin Olăroiu. Odată cu plecarea „şeicului” de la Steaua şi venirea lui Hagi din urmă cu câteva sezoane, „pista” Pintilii a fost însă, abandonată, fotbalistul continuându-şi cariera la Internaţional Curtea de Argeş, pentru ca ulterior, la începutl acestui sezon să ajungă la Pandurii alături de o întreagă „garnitură”.

2 Comments on “Petre Grigoraș: „Ştiu că Pandurii nu a fost niciodată o echipă ofensivă””

Comments are closed.