A nu recunoaște că multe din proiectele de relansare economică a României tehnocrate, sunt în continuare puse sub semnul întrebării, înseamnă să continuăm a bea apă plată, mințindu-ne că este de fapt un elixir. Se ştie cum sunt accesate în prezent fondurile europene și cum sunt dirijate, în plus trebuie menţionat şi felul în care se „exersează” politica economică în România: ca să priceapă toţi – ne vindem în continuare ţara pe nimic.
Cu toate acestea oficialii europeni şi-au exprimat opinia despre situaţia economică a ţării ca fiind pe drumul cel bun. Acestora fie le arde de glume, fie continuă să ne creadă proşti. Despre ce economie vorbim în România? Rămăşiţele acesteia au dispărut cu desăvârşire în momentul când ţara noastră a fost integrată în Uniunea Europeană şi pe foarte multe uşi a început să apară scris cu majuscule faliment. Sau asta înţeleg marile puteri ale U.E. prin drumul cel bun al economiei în ţări precum România?
Știm cum a fost instaurat (impus) regimul Cioloș și nimeni nu a clintit în fața mai marilor Europei. Cei care au sperat că un guvern tehnocrat va salva România au înțeles că după 25 de ani de democrație, prost înțeleasă, românii pot fi în continuare manipulați. Cei care au crezut în președinte sunt dezamăgiți la rândul lor. Politica pașilor pe loc nu ține cont de culoarea politică, sau de apartenență. Ea se exersează indiferent de regim, politic sau tehnocrat, atunci când alte interese, decât cele naționale, o cer cu insistență.
Aceasta este România de ieri și de azi în care nivelul de trai al celor mai mulţi dintre români, vine să confirme situaţia economică reală, afundată în datorii, cu salarii mici și impozite mărite, cu unele produse de bază scumpite, suficient cât să genereze neliniști depresive. Studiile o arată, nu o spunem noi, cât de depresivi sunt românii în comparație cu restul europenilor. Deși în ultimii ani s-au promis multe, realizările sunt puţine, românii încep să cunoască gustul dezamăgirii, iar perspectivele nu sunt deloc optimiste.