Problema moștenirii în politica gorjeană

Cornel ŞomâcuSuntem într-o perioadă de schimbări pe scena politică locală, Ion Călinoiu abandonând ideea unui nou mandat pentru președinția Consiliului Județean Gorj. Desigur, prin ieșirile repetate în presă, Ion Călinoiu ne-a spus indirect că a fost obligat să facă acest gest și nu pariază nici pe mandatul de senator. Fostul președinte al Consiliului Județean Gorj părăsește prim-planul administrativ al județului cu o nouă victorie electorală și după o campanie în care s-a zbătut ca nimeni altul. Va fi asta suficient în toamnă? Părerea unor voci autorizate din PSD Gorj este că Ion Călinoiu va fi foarte curând istorie, cu bunele și mai ales cu nereușitele tranziției și ale sale. Moștenirea pe care o lasă este un PSD stăpân în continuare la Consiliul Județean Gorj unde ar fi putut avea toate funcțiile și fără sprijinul ALDE.
Avem un nou președinte de Consiliu Județean care, pentru unii surprinzător, nu este Ciprian Florescu. Cosmin Popescu vine dintr-o altă familie politică dar este un personaj puternic care a avut și suișuri și coborâșuri, cu siguranță cu mult peste ce putea oferi PSD-ul la acest moment. ”Moștenitorul” anunțat, Ciprian Florescu, reușește să prindă în extremis o funcție de vicepreședinte după ce a fost și președinte interimar în cel mai penibil moment din cariera lui Călinoiu. Florescu ar trebui să fie mulțumit că a evitat soarta unui alt ”moștenitor”, Marius Vlaicu, care a fost executat după ce Nicolae Mischie a devenit istorie. Putem concluziona aici că cel puțin PSD Gorj nu crede în moștenitori sau, ca să fim mai prozaici, nu-i pentru cine se pregătește ci….
Este clar o schimbare de generație în politica gorjeană și ea se va produce și la nivelul partidelor. PSD-ul rămăsese cu liderii cei mai vârstnici și chiar dacă câștigător, partidul trebuia să capete o nouă față și acest lucru se va întâmpla în perioada următoare. Cosmin Popescu, Adrian Tudor, Ciprian Florescu și primarii tineri trebuie să primenească cel mai titrat partid din România după ce Ion Călinoiu, Florin Cârciumaru, Gheorghe Milosteanu, Aurel Popescu se pregătesc de lăsarea la vatră. Este o lege a firii chiar dacă am înțeles că s-a făcut cu ”strigături” neoficiale, trecerea timpului nu ocolește pe nimeni iar în politică fețele noi sunt garanția succesului.

One Comment on “Problema moștenirii în politica gorjeană”

  1. Nu avea ce cauta Cosmin Popescu la CJ dar nici Ciprian Florescu. U*n Maioreanu, un Nichifor din generatia mai varstnica, ar fi fost o alegere!

Comments are closed.