Pandurii continuă „criza” de pe teren propriu: doar câte un punct

După eşecul din ultima etapă disputată acasă, Pandurii au „bifat” încă o evoluţie extrem de modestă pe teren propriu, în runda a X-a a Ligii I. De această dată însă, formaţia antrenată de Sorin Cârţu a reuşit să-şi treacă în cont un punct după remiza de sâmbătă(scor 0 – 0) cu Gaz Metan Mediaş.

Şi în meciul cu Gaz Metan Mediaş, atacanţii de la Pandurii nu au produs decât... traspiraţie! Acest lucru nu le-a produs însă, deloc „căldură” suporterilor de pe Municipal.
Şi în meciul cu Gaz Metan Mediaş, atacanţii de la Pandurii nu au produs decât... traspiraţie! Acest lucru nu le-a produs însă, deloc „căldură” suporterilor de pe Municipal.

După una caldă, alta rece. Ori… atât se poate! Cam aşa am putea caracteriza deznodământul ultimei confruntări a fotbaliştilor de la Pandurii, în care elevii lui Cârţu au etalat din nou un joc submediocru pe teren propriu, de această dată în compania celor de la Gaz Metan Mediaş. Deşi ţintea toate cele 3 puncte în partida de sâmbătă din etapa a X-a a Ligii I, Sorin Cârţu a trebuit să asiste la un joc extrem de sărac al elevilor săi atât la capitolul acţiuni de poartă, cât şi la capitolul spectacol. Ba mai mult, dorind să-şi asigure măcar un punct, „Sorinaccio” a făcut pe final de meci 78 mutarea „post pe post” Murgan, care a „condamnat” şi mai mult fotbalul. De partea cealaltă, oaspeţii de la Mediaş nu au forţat mai deloc, trupa lui Pustai încercând doar jocul pe contraatac, însă aproape inofensiv în faţa defensivei Pandurilor, care s-a descurcat de această dată fără probleme. După ultimul fluier al centralului Theodor Crăciunescu, rezultatul de pe tabelă a rămas la fel de „imaculat” ca şi după primul fluier, scorul de 0 – 0 consemnând un „Nimic la… Nimic”, atât la capitoul goluri, cât şi în dreptul spectacolului de pe teren. Un alt lucru de „remarcat” după modestul 0 – 0 de pe teren propriu al Pandurilor, ar mai fi continuarea crizei de goluri pentru atacanţii echipei lui Cârţu, care nu au punctat până acum decât o singură dată în acest sezon al Ligii I.

„Am pierdut două puncte…”
Evoluţia extrem de „ştearsă” a elevilor săi, sâmbătă, l-a făcut pe tehnicianul Pandurilor, Sorin Cârţu, să se mulţumească şi cu un punct la finalul partidei cu Gaz Metan Mediaş. „Sorinaccio” nu şi-a lăudat deloc elevii, dar nici nu a părut însă, prea afectat de acest ultim rezultat de pe „Municipal”. „Nu e un rezultat care să mă bucure, dar nici unul care să ne aducă gânduri negre, aşa cum s-a întâmplat după meciurile cu Internaţional şi Oţelul. Nu am ce să reproşez echipei din punct de vedere al modului la care a participat la joc, a pus mereu presiune pe adversar, dar atât a reuşit. La finalizare n-am reuşit prea mult în faţa unei echipe care nu mai e ce a fost anul trecut, este mult mai realistă. Jocul a fost la discreţia noastră, dar am avut din nou probleme în faţa porţii. Privind altfel, după acest rezultat, cred că am pierdut două puncte, nu am câştigat unul, cel puţin după cum s-a desfăşurat jocul din teren”, a spus Cârţu.

„Din păcate pentru spectatori”
Dacă Sorin Cârţu a părut uşor nemulţumit de rezultatul consemnat sâmbătă, omologul său de pe banca echipei Gaz Metan Mediaş, Cristi Puştai, a declarat  că remiza este una mulţumitoare, în condiţiile în care a avut serioase probleme de lot înaintea meciului de la Tg-Jiu. „A fost o dispută dificilă, între două echipe aflate pe poziţii apropiate în clasament. Din păcate pentru spectatori, s-a terminat 0-0. Noi am venit fără trei titulari, am avut jucători noi în echipă şi s-a văzut acest lucru. Dar important e că am acumulat un punct în clasament şi nici nu am mai primit gol în campionat de patru etape”, a afirmat Cristi Pustai.

Nu avem eficacitate şi nu ne putem crea avantaj faţă de adversar. Jocul cu Gaz Metan a fost la discreţia noastră numai că vechile noastre probleme cu finalizarea s-au accentuat şi au ieşit în evidenţă. Asta este…
Sorin Cârţu, antrenor Pandurii Tg-Jiu

Atacul, o problemă de „actualitate”…
Una dintre principalele probleme arătate de Pandurii Tg-Jiu în această primă parte a campionatului este fără îndoială compartimentul ofensiv. Cu un singur gol la activ din partea atacanţilor săi, după 10 etape consumate, Cârţu a ajuns, se pare, la capătul răbdării în ceea ce priveşte ineficienţa vârfurilor de la Pandurii. „Sorinaccio” nu mai vrea pur şi simplu să mai „comenteze” prestaţia atacanţilor, în special în faţa presei: „Nu mai pot să comentez jocul atacanţilor mei, chiar nu mai am ce să zic! Vă las pe voi, ziariştii, să apreciaţi evoluţiile lor. Ce am de discutat, voi discuta în vestiar cu jucătorii vis-a-vis de problemele echipei. Ce, eu nu am vrut să nu dea gol atacanţii în partida cu Gaz Metan? Bine, eu ştiu de ce nu au dat, dar nu mai vreau să mai comentez cu presa despre asta!” Dacă atacanţii Stromajer, Raskovici, Tilincă şi Arrieta şi nu au reuşit să adune decât o singură reuşită în acest sezon, ocupând ultimul loc pe compartimente în aceea ce priveşte eficienţa la poarta adversă, linia mediană şi apărarea depăşesc cu mult numărul de goluri al liniei ofensive, mijlocaşii echipei gorjene marcând de şapte ori, iar fundaşii de două ori. De altfel, golgeterul echipei Pandurii este mijlocaşul Alexandru Păcurar, autor a nu mai puţin de 4 goluri în acest sezon. Una dintre soluţiile de viitor din dreptul atacanţilor care ar putea veni pentru Sorin Cârţu este chiar de la echipa satelit, Pandurii II, acolo unde „Sorinaccio” îl promovează pe tânărul Vlăduţi. Juniorul de 19 ani şi-a trecut în cont până acum  8 goluri în Liga a III-a.