Energia Rovinari a trecut şi peste Elba Timişoara:

O nouă victorie pentru baschetbaliştii de la Energia în acest sezon al Diviziei A. Gruparea gorjeană a reuşit să învingă sâmbătă, vicecampioana României, Elba Timişoara, fapt ce l-a făcut pe antrenorul Theo Evans să jubileze în faţa „celor care vor răul echipei”.

Atunci când joacă cu „inima”, Evans and Co nu pot fi învinşi aproape de nimeni în Divizia A...
Atunci când joacă cu „inima”, Evans and Co nu pot fi învinşi aproape de nimeni în Divizia A...

Acest sezon pare să fie unul al surprizelor, dar şi unul al contrastelor pentru formaţia de baschet gorjeană Energia Rovinari. După ce fusese surclasată în mod neaşteptat în runda precedentă de ocupanta ultimului loc din Divizia A, Energia a reuşit să producă o nouă surpriză, însă de această dată, una plăcută în faţa vicecampioanei Elba Timişoara, pe care a învins-o în etapa a V-a cu scorul de 79 – 73. Aşa cum era de aşteptat, cel mai fericit om din tabăra Energiei s-a delcarat chiar antrenorul american Theo Evans. Tehnicianul grupării de baschet gorjene a dorit să precizeze că meciul cu Elba Timişoara a fost unul „câştigat cu inima”, în ciuda numeroaselor critici pe care echipa sa le-a primit după înfrângerea de la Cluj. „Acest meci a fost unul jucat de noi din toată inima. Echipa aceasta este una care trebuie să câştige mai multe meciuri în acest fel pentru că avem nevoie de victorii. Am ştiut, chiar dacă meciul a fost strâns şi ei ne-au condus, că noi vom fi cei care vom câştiga la final. Pentru echipa noastră va fi un sezon cu urcuşuri şi coborâşuri pentru că s-a văzut şi până acum că am jucat un meci foarte bun după care am făcut unul mai puţin bun. Dar nimeni nu poate spune că nu punem suflet când jucăm. Când am pierdut la Cluj s-au scris lucruri urâte despre noi, dar când am bătut la Sibiu s-au scris lucruri frumoase despre noi. Aşa că am învăţat să nu mai ascultăm ce spune presa şi să jucăm cu inima. Când facem asta, indiferent dacă noi câştigăm sau pierdem, sunt fericit şi toţi suntem bucuroşi”, a precizat Evans.

Mulţumim în special lui Silviu Lupusavei, care a făcut un meci bun. Nu a avut prea multe oportunităţi, dar atunci când le-a avut a luptat. Acum când Griffin era accidentat a avut şansa de a fi titular şi a făcut o treabă foarte bună. Am spus că Justin nu poate juca fiind accidentat şi mulţi au spus că nu avem nici o şansă fără el pe teren. Lupusavei a fost surpriza acestui meci pentru că a jucat bne. Este unul din meciurile în care a jucat extraordinar. A simţit aruncările şi a continuat să arunce şi ne-a ajutat să câştigăm iar fără el n-am fi putut câştiga.
Theo Evans, antrenor Energia Rovinari