Ora Pământului la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”

Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu a fost una dintre puţinele instituţiile care s-a implicat activ în Campania Orei Pământului, desfăşurând, sub sloganul „Lăsaţi Pământul să respire!”, o serie de activităţi la care au participat elevi şi cadre didactice.

Elevii de la CNET au cântat la lumina lumânărilor
Elevii de la CNET au cântat la lumina lumânărilor

Acţiunile au cuprins vernisajul unei expoziţii-concurs de afişe şcolare, realizate de elevii claselor a IX-a, a X-a şi a XI-a, o sesiune de comunicări cu tema „S.O.S. încălzirea globală”, în cadrul căreia eleva Mirela Fârţă a prezentat o serie de filmuleţe despre efectele poluării şi încălzirii globale, precum şi o expoziţie inedită de carte intitulată „Pământul într-o continuă frământare”, în sala de lectură a  Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu”. Au susţinut comunicări şi prezentări: profesoara Rodica Dănău, profesorul Andrei Popete-Pătraşcu, elevele Loredana Burciu şi Ancuţa Stoican. Cu aceeaşi ocazie, directorul C.N.E.T., prof. dr. Gheorghe Nichifor a prezentat proiectul de instalare a panourilor solare fotovoltaice la această instituţie de învăţământ din judeţ.
„Ora Pământului este un eveniment internaţional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Ora Pământului constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât şi de către instituţii şi unităţi economice. Ceea ce se întâmplă în aceste zile la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, vine să confirme responsabilizarea tinerei generaţii în faţa consumului de electricitate, a poluării sau a încălzirii globale. Elevii noştri trag semnalul de alarmă asupra consecinţelor negative ale acţiunilor omului asupra mediului”, a declarat profesorul Andrei Popete-Pătraşcu.
Sâmbătă, 26 martie, începând cu ora 20.30, timp de o oră, în curtea Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu, a fost organizat spectacolul de muzică şi poezie „Ora Pământului”, în timpul căruia elevii au stins luminile electrice şi au aprins lumânări, alăturându-se celor cărora le pasă de mediu. Elevii care au susţinut această campanie au împărţit pliante colegilor din liceu şi au oferit informaţii despre ce înseamnă Ora Pământului şi care este scopul său. Robert Zgarbură, Roxana Crăciun, Oana Florea, Ştefania Cărnuţă şi Lucian Voica au oferit colegilor lor o seară de muzică şi poezie pe care cei aproape o sută de participanţi prezenţi la acţiune au apreciat-o în mod deosebit. Elevii au promis că şi la anul, de Ora Pământului, vor lăsa preţ măcar de o oră Pământul să respire.

2 Comments on “Ora Pământului la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu””

Comments are closed.