Olimpiada Naţională de Geografie în Gorj

Loading

Peste 200 de elevi din toată ţara au participat săptămâna trecută la faza naţională a Olimpiadei de Geografie, competiţie găzduită în acest an de judeţul nostru. Pe lângă 15 premii şi 22 de menţiuni oferite de Ministerul Educaţiei Naţionale, Primăria Târgu-Jiu a oferit două premii în bani. Judeţul Gorj nu s-a încadrat printre câştigătorii de premii din acest an.

Elevii din toată ţara au fost oaspeţii celui mai prestigios liceu din Gorj
Elevii din toată ţara au fost oaspeţii celui mai prestigios liceu din Gorj

În perioada 1-6 aprilie 2013 Gorjul a găzduit cea de-a XXXIII-a ediţie a Olimpiadei de Geografie, pentru elevii claselor VIII-XII. S-au aflat la Târgu-Jiu 220 de elevi concurenţi, 42 profesori însoţitori şi 40 de membri ai Comisiei Centrale. Aşa cum a declarat profesorul Ion Işfan, inspectorul şcolar general al judeţului Gorj, pentru N-SAT TV, programul oferit oaspeţilor din ţară a fost unul complex care să valorifice şi potenţialul turistic al judeţului pe lângă probele care au desemnat câştigătorii.

Laureaţii din 2013

Primăria şi Consiliul Local Târgu-Jiu au oferit două premii speciale pentru elevii participanţi la Olimpiada Naţională de Geografie. Astfel, premiul pentru cel mai bun punctaj obţinut de un elev în cadrul Olimpiadei Naţionale de Geografie i-a revenit elevului Muntean Dorian Gabriel, de la Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Galaţi, câştigătorul premiului I la clasa a VIII-a. Pentru gorjeni, premiul pentru cel mai bun punctaj obţinut de un elev din judeţul nostru, acesta i-a fost acordat elevului Stoichiţă Aurelian, de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Motru.
În urma desfăşurării probelor teoretice şi practice de la Târgu-Jiu, toate la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”,  circa 40 de elevi au fost premiaţi pentru rezultatele obţinute, primul loc pe podium fiind ocupat de elevi din Galaţi, Mureş, Hunedoara, Piatra-Neamţ şi Bucureşti. La clasa a VIII-a, premiul I a fost obţinut de Muntean Dorian Gabriel, de la Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Galaţi, premiul II i-a revenit elevei Vasiliu Andreea, de la Şcoala Gimnazială Nr. 81 Bucureşti, iar premiul III elevei Dumitru Theodora Elena, de la Şcoala Gimnazială Nr. 188 Bucureşti. La clasa a IX-a, pe primele trei locuri s-au clasat elevii Georgiana Stuparu, de la Liceul Tehnologic „Petru Maior” din Reghin, Mureş, Ioan Adrian Toma, de la Colegiul Naţional „Unirea” din Focşani, Vrancea, şi Andrei Gheorghe Găvenea, de la Colegiul Naţional „Sf. Sava” din Bucureşti. La clasa a X-a, primul loc a fost ocupat de Şortan Sonia Adelina, de la Colegiul Naţional „Decebal” din Deva, Hunedoara, locul al II-lea de Rădulescu Anca Maria, de la Colegiul Naţional „Ion C. Brătianu” din Piteşti, Argeş, iar locul III de Şorea Ionuţ, de la Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” din Negreşti, Vaslui. La clasa a XI-a, premiul I i-a fost acordat elevului Matei Ştefan Cornea, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra-Neamţ, premiul II i-a revenit elevului Aurelian Dragoş Mohan, de la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” din Braşov, iar premiul III elevei Maria Prisacariu, de la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria, Teleorman. În ceea ce priveşte clasa a XII-a, premiul I i-a fost acordat elevului Onofrei Claudiu Marian, de la Colegiul Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, Suceava, premiul II i-a revenit elevului Traian Tomenco, de la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu” din Bucureşti, iar premiul III elevului Ştefan Alexandru Vasile, de la Colegiul Naţional „Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte, judeţul Dâmboviţa.