Novak Martinovic, „Partizanul” de la Pandurii

Sârbul Novak Martinovic continuă să facă furori la Pandurii. Şi asta pentru că şi după meciul din etapa a VI-a a Ligii I, cu CFR Cluj, s-a evidenţiat în mod deosebit „stranierul” venit în iarna trecută la Tg-Jiu, Martinovic fiind declarat cel mai bun jucător al partidei de vineri, de pe „Municipal”. Evoluţia fotbalistului plav l-a impresionat până şi pe antrenorul Sorin Cârţu, care l-a numit pe Novak Martinovic un adevărat „partizan”.

Novak Martinovic a fost ales drept cel mai bun jucător al meciului cu CFR Cluj
Novak Martinovic a fost ales drept cel mai bun jucător al meciului cu CFR Cluj

Reporter: Ai fost încă o dată, omul meciului chiar şi în partida cu CFR. Cum te simţi?
Novak Martinovic:
Mă simt bine, sunt bucuros. Dar, asta nu contează prea mult, important e că echipa a reuşit încă un rezultat foarte bun. Oricum, vă mulţumesc dacă credeţi că am fost cel mai bun jucător din acest ultim meci cu CFR Cluj. Pentru noi este un succes foarte important, pentru că e vorba despre 3 puncte importante. De asemenea, este foarte bine pentru Pandurii că vom merge astfel, cu un moral bun la Bucureşti, cu Steaua.
Rep. : Toată lumea te-a lăudat, inclusiv antrenorul tău…
N. M. :
Dacă aşa spuneţi… Dar, toată echipa a jucat bine, mai ales în repriza a doua şi cred că meritul pentru victoria cu CFR este al tuturor colegilor.
Rep. : Şi de data aceasta ai fost la un pas să marchezi, însă şansa te-a ocolit.
N. M. :
Da, aşa este. Şi la lovitura liberă şi la reluarea cu capul din repriza a doua, dar nu a fost să fie. La ultima fază a fost ocazia mea cea mai mare. Şi chiar nici nu am văzut mingea când am lovit-o, după aceea am înţeles că am fost foarte să marchez. Dar, nu-i nimic, au fost 3 puncte până la urmă pentru Pandurii. Sper să fie la fel, 1 – 0 şi cu Steaua şi să câştigăm din nou.
Rep. : Sorin Cârţu a spus că eşti un adevărat „partizan” sârb, că ai spirit de luptător în tine. Ce crezi despre asta?
N. M. :
Mă bucur şi îi mulţumesc dacă asta crede despre mine. Aşa încerc să joc eu de fiecare dată atunci când sunt pe teren, să dau tot ce am mai bun în mine, să lupt până la capăt. Deci nu este nimic neobişnuit pentru mine… Sper să joc şi la Bucureşti la fel.
Rep. : Chiar crezi că Pandurii pot să repete istoria şi la Bucureşti, cu Steaua?
N. M. :
Da. Şi de ce, nu? Pandurii este o echipă care este capabilă să obţină orice rezultat. Mie unul chiar nu mi-e frică de Steaua pentru că nu mi-a fost frică nici de CFR Cluj.
Rep. : Crezi că Pandurii este o echipă de primele locuri în Liga I?
N. M. :
Da, normal… Pentru că am jucat până acum 6 meciuri şi avem deja 4 victorii. Deocamdată jucăm bine şi se vede prin rezultate. Dar, în acelaşi timp este şi devreme să vorbim de primele poziţii. Eu zic să mai aşteptăm, să vedem ce se va mai întâmpla.

Martinovic este un tip de mare caracter şi de mare responsabilitate. Ăştia sunt fotbaliştii mari. De fapt vine dintr-o rasă caracteristică, doar este sârb… Are spirit de partizan acest jucător.
Sorin Cârţu, antrenor Pandurii Tg-Jiu