Victorie sărbătorită cu… „Beatles”!

Loading

Un nou succes de prestigiu pentru fotbaliştii de la Pandurii a fost consemnat, în acest weekend, în runda cu numărul VI a Ligii I. Formaţia antrenată de Sorin Cârţu a reuşit să îngenuncheze CFR Cluj pe „Municipal”, ajungând astfel la un bilanţ de 4 victorii după primele 6 etape disputate din acest sezon. „Sorinaccio” nu şi-a scuns deloc satisfacţia pentru acest ultim succes, la finalul partidei cu CFR, tehnicianul delectându-se ascultându-i pe cei de la „Beatles”.

Acesta a fost cuvântul de ordine impus de Sorin Cârţu, prin care Pandurii au reuşit să îngenuncheze CFR Cluj
Acesta a fost cuvântul de ordine impus de Sorin Cârţu, prin care Pandurii au reuşit să îngenuncheze CFR Cluj

Victorie mare, vineri, pentru Pandurii Tg-Jiu, atât pentru palmares, dar şi în perspectiva abordării următoarelor partide din acest campionat al Ligii I. Succesul consemnat de echipa sa a fost apreciat cum se cuvine şi de tehnicianul grupării de fotbal gorjene, Sorin Cârţu, care nu şi-a ascuns deloc satifacţia pentru reuşita din runda a VI-a, cu CFR Cluj. „Sorinaccio” pare mulţumit mai ales de faptul că a şters cu buretele ultimul eşec de pe teren propriu: „E o victorie mare pentru Pandurii, sunt trei puncte la care speram pentru că noi credem întotdeauna în şansa noastră şi ne-am bătut mereu la fiecare meci pentru victorie. Uneori reuşim, alteori ni se întâmplă să nu o facem aşa cum ni s-a întâmplat la partida cu Internaţional, dar acum am câştigat şi sunt bucuros.”

„Am meritat să câştigăm”
Chiar dacă s-a impus doar la limită în faţa fostei campioane a României, antrenorul Pandurilor, Sorin Cârţu, este de părere că victoria echipei gorjene este pe deplin meritată. În acelaşi timp, după un nou succes cu CFR Cluj, Cârţu ţine să spulbere mitul „autobazei”: „Cred că putem spune că am meritat să câştigăm luând în consideraţie şi ocaziile pe care le-au avut cele două echipe, plus ce am jucat. Cred că nu se va mai vorbi  şi acum de autobaze, că s-a văzut că şi echipe mari vin cu 4-5-1, iar noi am jucat 4-4-2 la toate meciurile şi am fost ofensivi la toate partidele de până acum. Că uneori ne reuşeşte ceea ce dorim şi alteori mai puţin, asta este altceva…. Nu ne este tot timpul jocul pentru că mai e şi adversitatea care vine de la partenerul de întrecere.”
Una dintre cheile succesului pentru tehnicianul Pandurilor, Sorin Cârţu, în partida cu CFR Cluj s-a dovedit schimbările din echipa sa efectuate imediat după pauză. „Sorinaccio” este de părere că intrarea în teren a lui Ghindeanu şi a lui Păcurar a dat aripi Pandurilor pentru a câştiga disputa cu formaţia ardeleană. „Schimbările care le faci, uneori ies bine, alteori nu. Nu sunt făcute nici la întâmplare pentru că m-am gândit la pauză că avem nevoie de jucători la mijlocul terenului care să ajute la poseia balonului în dezvoltarea jocului pentru că nu puteam rezista aşa la infinit. Atunci am apelat la Ghindeanu şi mă bucur că a revenit şi el după o accidentare, se simte deja prezenţa lui şi s-a simţit şi  Păcurar, care a intrat bine şi a filtrat multe baloane şi nu s-a pierdut reuşind în condiţii de presiune să gestioneze bine jocul. Asta trebuie să facă un mijlocaş şi atunci au ieşit în evidenţă şi Stângă şi Murgan, care în prima repriză erau mai speriaţi”, precizează Cârţu.

Ce frumos e Beatles când baţi! Nu-i aşa? După meci am stat să mă liniştesc, nu mi-a fost rău, e tensiunea meciului şi de aceea stau pe bancă să mă liniştesc. Nu suntem o sperietoare pentru CFR, am învins o echipă foarte bună. CFR e echipa care a jucat constant bine din returul trecut şi a pus mari probleme la toate echipele din Liga I.
Sorin Cârţu, antrenor, Pandurii Tg-Jiu