Infomatrix se adresează elevilor de liceu și studenților care intră în competiție la una dintre următoarele categorii: “Computer Art”, “Hardware Control”, “Programming”, “Short Movie” și “Robotics”.Obiectivul concursului este să-i încurajeze pe tineri să-și folosească imaginația, pasiunea și creativitatea pentru a realiza inovații tehnologice care ar putea aduce o schimbare pozitivă în societate.
Prima ediție a concursului a avut loc în anul 2003, iar anul acesta s-a organizat cea de-a XIII-a ediție. Infomatrix s-a dovedit a fi una dintre cele mai importante competiții internaționale de IT, găzduind peste 30 de țări cu proiecte interesante și de înaltă calitate. Minți strălucite din toată lumea au ocazia de a se întâlni și de a face schimb de idei, cresc gradul de conștientizare asupra tehnologiei informației si comunicațiilor si se bucură de experiența extraordinară a unei competiții internaționale ca Infomatrix.
La ediția din acest an ce s-a desfășurat pe 27 martie, la București, au fost selecționate pentru faza națională 155 proiecte ale elevilor pasionați de IT, iar în urma jurizării la etapa națională elevul Corlan Alexandu , din clasa a XI-a de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, Târgu-Jiu a obținut medalie de bronz.
Un pasionat
al IT-ului!
Carmen Florina Preoteasa, profesorul de informatică al elevului Alexandru Corlan, recent medaliat cu bronz la INFOMATRIX,ne declara:„ Alexandru este un băiat admirabil, cu un potențial extraordinar și în primul rând cu o educație aleasă. A participat la multe concursuri și activități de voluntariat cum ar fi: „Familia mea nu iubește violența!”, campania „Mai puțin tutun ,mai multă viață!”, „Mesajul meu antidrog”, Ziua Siguranței pe Internet etc, de curând fiind premiat și de Universitatea de Sunderland. Cu siguranță va fi un inginer IT bun pentru că are o voință interioară , o putere extraordinară și permanent orice concurs va fi pentru el o nouă provocare”.
Gheorghe Nichifor, directorul CNET, remarca referitor la această performanță: ”Alexandru este ambițios, tot timpul motivat și știe în permanență ce vrea să facă, dar în primul rând este foarte modest. Cu siguranță în societatea de azi în care pe piața muncii se caută specialiști în domeniul IT , elevul nostru va face față. Nu pot să nu remarc performanța catedrei de informatică care ne-a adus o asemenea performanță.”