Pentru al doilea an consecutiv, elevii de la Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești vor avea parte de vizionarea producțiilor oferite de Astra Film Junior. Circa 400 de elevi și profesori vor viziona filme documentare care “creează un spațiu de gândire și dezbatere, care momentan lipsește din curricula oficială a școlilor din România”. În funcție de nivelul de învățământ, copiii vor vedea documentare precum Drumul spre școală (a obținut premiul Cesar în 2014 pentru cel mai bun film documentar) sau episoade din Școala Discovery.
Astra Film anunță că în parteneriat cu Institutul Francez din România și cu Ministerul Educației, organizează o serie de proiecții de documentare pentru elevi și profesori, în perioada 6 – 10 aprilie 2015. Caravana se va desfășura în 23 de localități si face parte din programul național ”Școala Altfel”. Filmele se adresează elevilor cu vârste de la 6 până la 18 ani, potrivit organizatorilor.
Lista filmelor documentare care vor fi proiectate în Săptămâna ”Școala Altfel”: Facebook Follies, Acasă, Județul Sibiu. Poarta de sud a Transilvaniei, Drumul spre școala (premiul Cesar in 2014 pentru cel mai bun film documentar) sau episoade din seriile Hai să ne jucam! și Hai sa dansăm!, Iubesc muzica!.
Printre localitățile în care Astra Film Junior va organiza aceste proiecții se numără Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Iași, Ploiești, Pitești, Baia Mare, Râmnicu Vâlcea si Bălești, județul Gorj.
Astra Film Junior este un festival dedicat copiilor de toate vârstele și cadrelor didactice, inițiat in 2009. Pana in prezent, 60.000 de elevi si profesori din toata tara au vizionat documentare prin acest festival.
Cornel Șomâcu, directorul instituției școlare gorjene, ne-a declarat: ”Suntem antrenați pentru al doilea an consecutiv într-un proiect foarte important împreună cu cei de la ASTRA FILM. Ne bucurăm că am fost aleși deoarece peste 400 de elevi din cele trei locații-Ceauru, Bălești, Cornești-vor avea acces la aceste producții foarte valoroase. Mulțumesc tuturor colegilor pentru implicare și, în special, doamnei profesoare Elena Năgăra, responsabil din partea școlii pentru acest proiect.”