LICEUL TEHNOLOGIC NR. 2 TÂRGU JIU-  Călătoria Erasmus+,  la ceas de bilanț

   
 
Liceul Tehnologic Nr.2 a organizat miercuri, 29 iunie 2022, diseminarea proiectului Erasmus+ de mobilitate KA1-VET “Oportunități de dezvoltare personală si profesională europeană prin stagii de practică internațională” KA1-VET  Nr. 2020-1-RO01-KA102-07 9422.
               Proiectul a fost inițiat în anul 2020 de către regretata profesoară, dna. Șofei Carmen, și a încununat cu succes cei doi ani de stagii profesionale dedicate elevilor din învățământul tehnologic.
                A fost un proiect de mare anvergură, derulat în consorțiu, alături de trei alte instituții partenere, Liceul Auto Traian Vuia, Liceul Tehnologic HENRI COANDĂ și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Târgu Jiu. Succesul se datorează în egală măsură tuturor instituțiilor implicate, oamenilor dedicați meseriei de dascăl, dar și instituției coordonatoare, prin reprezentanții săi,  Liceul Tehnologic Nr.2, care  a stabilit o strategie de management eficientă. Însă ce ar fi aceste proiecte fără copii, fără elevii noștri cu ale căror rezultate notabile ne mândrim? Numărul elevilor implicați în acest proiect a fost unul impresionant, 123 de mobilități în 5 fluxuri, pe specializările protecția mediului, ospătar/bucătar și mecanic auto.
            În cadrul activității de diseminare, au fost prezenți reprezentanți ai ISJ, CCD și din instituțiile partenere, dar și reprezentanți ai altor uitați de învățământ care au venit să împărtășească din  frumoasa experiență Erasmus+. Invitații au putut vizita standurile organizate pentru fiecare flux, animate de elevi inimoși, zâmbitori și dornici să discute despre experiența lor.Și nu este surprinzător faptul că la întrebarea : Ai vrea să repeți experiența ? Elevii au răspuns la unison: Da, dacă s-ar putea!Iar răspunsul lor a fost unul sincer, născut din bucuria copilului care a descoperit că viitorul îi aparține și va avea succes pentru că a muncit, s-a perfecționat prin stagii europene, s-a integrat în medii profesionale exigente, a învățat să se descurce, să-și poarte singur de grijă. Sunt cuvinte simple, dar câți elevi ar putea spune că i-a învățat școala lor aceste lucruri? Cei 123 de elevi formați în acești 2 ani sunt importanți pentru societate și privesc acum viitorul cu mai multă încredere datorită acestui proiect elaborat, minuțios și cârmuit de oameni dibaci.
Ceasul bilanțului  acestui proiect coincide cu finalul  anului școlar 2021-2022, astfel, au fost trecute în revistă rezultatele elevilor, profesorilor și ale instituției care ne unește pe toți într-o mare familie. Și nu putem să nu amintim unul dintre rezultatele notabile ale instituției, distincția Școală Europeană obținută în ce-a de-a cincea ediție consecutiv.
 
PROF. BENGESCU OTILIA
PROF. VOICU MANUELA