La Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru” se pregătesc viitorii specialiști pentru protecția naturii

Loading

            Proiectul Activăm viitori lideri pentru protecția naturii,  derulat de Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru”, în cadrul programului Active Citizens Fund România, prin Propark Fundația pentru Arii Protejate și în parteneriat cu Administrația Parcului Național Defileul Jiului, Administrația Parcului Național Piatra Craiului, Administrația Parcului Natural Lunca Mureșului, Administrația Parcului Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina, Administrația Parcului Natural Putna Vrancea, a ajuns într-o nouă etapă.

           Dacă până acum elevii au participat la diferite activități, precum: team building, tabăra de specialitate, întâlniri cu specialiștii din cadrul Parcului Național Defileul Jiului, vizită de documentare în teren, zilele trecute a fost vorba despre inaugurarea unui spațiului tematic în cadrul liceului gorjean, așa cum a fost gândit de elevi.

            Spațiul tematic creat de aceștia reprezintă un colț din Parcul Național, accentul fiind pus pe reprezentarea cât mai realistă a elementelor definitorii ale acestei arii naturale protejate (râul Jiu, ecosistemul de stâncărie, ecosistemul forestier și arhitectura locală).

            În cadrul acestui spațiu, în viitor vor fi realizate activități în care vor fi implicați elevi din cadrul unității de învățământ, dar și din alte unități, deoarece specialiștii Parcului Național Defileul Jiului au o strânsă și veche colaborare cu cadrele didactice ale unității de învățământ.

           În cadrul proiectului, unitatea de învățământ a primit ochelari VR – Meta Quest 2, un scaun special pentru aceștia, dar și materialele necesare realizării spațiului.

Elevii implicați în proiect sub coordonarea profesorilor, reprezentanților Administrației Parcului Național Defileul Jiului și ai Propark Fundația pentru Arii Protejate, au realizat un site dedicat ariei protejate aflată în studiu.

Viitoarele activități ce urmează a fi realizate în cadrul proiectului au în vedere Restaurarea conacelor și includerea lor în circuitul turistic, dar și prezentarea unor concluzii și a unor viitoare activități ce trebuie realizate pentru a asigura sustenabilitatea proiectului.

Cei mai buni și mai implicați elevi (dintre cei 25 de elevi participanți la proiect) urmează a realiza o vizită de studiu la Parlamentul European, Bruxelles, unde vor afla mai multe despre modul în care Uniunea Europeană abordează politicile de mediu.