Grupul Şcolar Bârseşti

Loading

Oferta educaţională 2009- 2010grupul-scolar-barsesti-sigla

grupul-scolar-barsesti-1

Şcoala Generală, clasele I-VIII
Liceu- cursuri de zi
Clasa a IX-a  = 4 clase
Filiera: tehnologică
Profil resurse naturale şi protecţia mediului:
Specializarea:
–    Tehnician agromontan (28 elevi)
–    Tehnician veterinar (28 elevi)
–    Tehnician în agricultură (28 elevi)
Profil servicii:
Specializarea: -Tehnician în activităţi economice
Clasa a XII-a Rută Progresivă (zi) = 1 clasă
–    Tehnician în agricultură (28 elevi)

Liceu- seral
Clasa a IX-a = 2 clase
Profil real
–    Ştiinţe ale naturii (56 elevi)
Clasa a XII-a Rută Progresivă (seral) = 3 clase
– Tehnician în agricultură (84 elevi)

Scurt Istoric
Grupul Şcolar Bârseşti, face parte din reţeaua locaţiilor de învăţământ gorjene, aferente municipiului Tg_Jiu, faţă de care, este situat la 4 km distanţă, pe direcţia nord-vest. Amplasamentul şcolii se află pe rama nordică a celei mai mari depresiuni intracolinare a Subcarpaţilor Getici, la contactul cu bazinul depresionar submontan Stăneşti, în apropierea munţilor Vulcan şi munţii Parâng.
Locaţia şcolii, se găseşte pe partea dreaptă a primei terase a râului Şuşiţa, la 2 km amonte de confluenţa cu Jiul, la adăpostul versanţilor împăduriţi ai Dealului Târgului şi Dealul Bârseştilor.
Grupul Şcolar Bârseşti a luat fiinţă în anul 1947,ca  “Şcoală de ucenici –pomicultori”- instituţie de mult aşteptată şi absolut necesară în Oltenia de nord, zonă care dispune de condiţii deosebit  de favorabile pentru dezvoltarea culturilor horticole, creşterea randamentelor şi a rentabilităţii pe unitatea de suprafaţă.

Evoluţie
Şcoala şi-a deschis porţile cu un număr de 45 de elevi – datorită dificultăţilor inerente oricărui început:grupul-scolar-barsesti-2
• Lipsa bazei materiale
• Lipsa cadrelor didactice
Pe măsura îmbunătăţirii condiţiilor de şcolarizare, numărul elevilor a crescut an de an, datorită performanţelor obţinute de către absolvenţii şcolii.
În anul 1950, şcoala s-a transformat în “Şcoala tehnică horticolă şi veterinară”, unitatea şcolară devenind “Centrul şcolar agricol”, în care existau:
• Şcoală profesională horticolă
• Şcoală de maiştri-horticultori.
Din 1959, şcoala a aparţinut şi a funcţionat în cadrul “Staţiunii experimentale hortiviticole” Bârseşti, aceasta asigurând şi pregătirea practică a elevilor.
În baza legii nr. 2 şi HCM 1378/1966 a luat fiinţă “Liceul Agricol”, prin transformarea şcolii tehnice horticole şi veterinare. Din 1990, şcoala funcţionează ca “Grup Şcolar Agricol”- cu clase de: liceu, şcoală profesională şi şcoală postliceală.
Pe parcursul anilor, tot mai mulţi absolvenţi ai liceului s-au angajat în meseriile pentru care s-au instruit, sau au continuat studiile, devenind specialişti cu nume pe plan naţional sau local.
Grupul Şcolar Bârseşti –este prima unitate şcolară din judeţ cu specific agricol şi se situează în zona dealurilor şi colinelor subcarpatice, cu versanţi şi expoziţii prielnice pentru cultura pomilor, viţei de vie, creşterea animalelor.
Drept recunoaştere a rezultatelor obţinute de către grupul nostru şcolar, a bazei materiale de care dispunem şi a bunei colaborări cu unităţile agricole din zonă,Ministerul Educaţiei Cercetării şi Inovării în colaborare cu Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, a stabilit desfăşurarea, în anul 1995, a Concursului pe meserii –faza naţională, în unitatea noastră şcolară.

Aproape 20.000 de volume în bibliotecă
Biblioteca şcolii se află la etajul I din clădirea şcolii şi are un spaţiu corespunzător pentru buna organizare şi conservare a fondului de carte, precum şi activitatea cu cititorii.
Biblioteca este alcătuită din 2 încăperi alăturate, în suprafaţă totală de 80 mp. Una din încăperi serveşte la depozitarea suporturilor informaţionale , iar cealaltă încăpere este folosită ca sală de lectură.
Sala de lectură este dotată cu mese şi scaune, precum şi cu vitrine, în care se află depozitate lucrările de referinţă, dicţionare, atlase, ghiduri, enciclopedii, care se consultă numai în sala de lectură a bibliotecii. În colecţia bibliotecii se află un fond total de carte de 19.801 volume.
Majoritatea volumelor existente în biblioteca şcolii corespund necesităţilor teoretice şi practice la disciplinele de cultură teoretică şi de specialităţi tehnice  din domeniul agricol, veterinar, economic. În fondul de carte există un număr suficient de volume identice, putând face faţă cerinţelor simultane ale elevilor sau cadrelor didactice.

Numărul elevilor, în creştere
grupul-scolar-barsesti-3Dacă în anul şcolar 2005-2006 numărul elevilor era de 1756 (incluzând elevii de la învăţământul de zi şi frecvenţă redusă), în prezent, numărul acestora a crescut la 2300 de elevi (incluzând de această dată şi elevii de la învăţământul primar şi gimnazial).
Pentru anul şcolar care urmează, Grupul Şcolar Bârseşti oferă atât  specializări existente, cât şi specializări noi, cerute pe piaţa forţei de muncă atât pentru învăţământul liceal, cât şi pentru învăţământul postliceal.

Baza materială
• În administrarea şcolii există următoarele clădiri: corp  clădire  şcoală, două  corpuri clădire cămine, ateliere şcoală, sală de sport, cantină.
• Spaţiile destinate procesului de învăţământ sunt următoarele:
– săli de clasă – 20
– laboratoare –9 din care: 2 fizică, 2 chimie, 2 informatică, 2 biologie, 1 agrotehnica ;
– cabinete- 5 din care:  protecţia mediulu 1, matematică 1, limba română 1,  geografie 2, istorie 2;
– atelier mecanic – 1
Echipamente IT şi birotică existente în şcoală la începutul anului şcolar 2008-2009:
-2 laboratoare AEL, care dispun de 24 Pentium IV + server şi 1 imprimantă , fiecare;
– cabinete directori – 2 Pentium IV, 1 imprimantă Konica Minolta;
-1 cabinet CDI dotat cu 4 calculatoare, 1 laptop, tablă interactivă, imprimantă.
– secretariat 1 Pentium III, 1 imprimantă;
– cancelarie 2 Pentium I;
– aparat video-proiecţie.
Calculatoarele sunt conectate într-o reţea locală.
Şcoala dispune de pagina WEB (www.isj.ro). De asemenea, Sistemul Informatizat (S.E.I.), prin programul AEL, oferă posibilitatea de susţinere a activităţilor de predare –învăţare moderne şi gestionarea bazelor de date.

Culorile specifice “Grupului Şcolar Bârseşti”-Târgu-Jiu sunt verde şi galben, iar lozinca: “PRIN NOI SALVAŢI NATURA”

21 Comments on “Grupul Şcolar Bârseşti”

  1. ma numesc alexandru am 22 ani si in 2005 am plecat in italia si am lasat sc prof .eram in clasa a 11-cea dar nu am mai apucat sa termin ultimul an de sc.si as avea si eu o mare rugaminte la dumneavoastra .sa ma informati si pe min cum as putea sa ma inscriu si eu in liceul dvs.sa fac si eu liceul la fara frecventa .multumesc.contact:00393273428290sau 0723289803 vb cu mama mea.

  2. referitor la articolul dv. numai de bine şi mult succes în continuare. Aş dorii să iau legătura cu d-na Popescu Motomancea Elena Aurelia, poate mă ajutaţi ?!

  3. Buna ziua.

    Sunt elev la cursul FR la liceul dumneavoastra si doresc sa
    stiu cind incep cursurile semestrului 2.

    Multumesc anticipat.

  4. Sunt oana,am 21 ani,am abandonat scola din clasa a x-a .vreau sa-mi continui cursurile.am nevoie de mai multe informatii de la dumneavoastra.ce acte imi trebuie si ce trebuie sa fac.va multumesc

  5. Am absolvit in anul 1994 acest colegiu si vreau sa spun ca acolo mi-a ramas o parte din suflet…
    Am avut onoarea sa cunosc profesori extraordinari care te faceau sa te simti cu adevarat intr-o familie.Doamna de romana ,de matematica,Domnisoara de geografie-Fluturas se numeste,si multi altii…mi-ar placea sa mai stiu ceva despre ei,dar mi-e teama sa nu stric vraja cu care i-au invaluit ochii mei de liceean…

  6. Sunt Gianina, am 33 de ani si sunt plecata in Italia, asi dori sa ma inscriu si eu la liceul dumneavoastra daca e posibil la fara frecventa.contact:00393202699253 multumesc!!

  7. m;am inscris la grupul scolar industrie alimentara arad frecventa redusa si as dori sa stiu cand incep cursurile.multumesc

  8. ma numesc oana si am 22 ani, am terminat doar 9 clase din motive personale.as vrea sa ma inscriu si eu la f f cum trebuie sa fac? pana in ce data se fac inscrieri si ce documente sunt necesrae? va multumesc nr meu de tel este 0731948198

  9. lucrez in Spania de foarte multi ani .Am terminat o Scoala Complementara dupa cele 8 clase Generale.Acum vreau sa pot urma si liceul.informatii la nr 0034642749596.

  10. BUNA SEARA,AM TERMINAT LICEUL VETERINAR ANII 90-94 SI MI-AM PIERDUT DIPLOMA.. CE TREBUIE SA FAC? DAR PROBLEMA ESTE CA EU LUCREZ IN ITALIA SI NU AM CUM SA AJUNG LA LICEUL DUMNEAVOSTRA..CUM TREBUIE SA PROCEDEZ? NUMARUL MEU DE TELEFON ESTE 00393282242382. VREAU E-MAILUL LICEULUI BIRSESTI, DACA SE POATE.. VA MULTUMESC…

  11. buna seara. Am si eu o intrebare la dumneavoastra se mai fac inscrieri la dumneavoastra in liceu la fara frecventa ? Eu sunt in clasa a-11-a acuma si asi vrea sa continui la fara frecventa. astept un raspuns cat mai repede posibil. multumesc !

  12. Buna ziua Am si eu o intrebare la dumneavoastra se mai fac inscrieri la dumneavoastra in liceu la fara frecventa ? Eu sunt in clasa a-11-a acuma si asi vrea sa continui la fara frecventa. astept un raspuns cat mai repede posibil. multumesc !.

  13. Se mai fac inscrieri in anul scolar 2011-2012 clasa aIX-a fara frecventa? astept un raspuns va rog

  14. Buna ziua.Ma numesc Luminita si am si eu nevoie de o informatie.Am urmat cursurile de frecventa redusa la liceul d-voastra clasele a-11-a si a-12-a,care le-am terminat in vara anului 2005,dupa care am plecat din judet pt mai multe si mai lungi perioade in judetul Vrancea unde sunt nascuta si nu am continuat cu clasa a-13-a.Trebuie sa ma inscriu pt anul scolar personal sau pot trimite o alta persoana cum ar fi tatal meu?Sau daca nu,pot sa ma inscriu tramite l-internet?Astept raspunsul d-voastra.Va multumesc!

  15. Buna ziua.Ma numesc Luminita si am si eu o intrebare la d-voastra.In anul 2005 am terminat clasa a-12-a la seral(frecventa redusa),iar in toamna anului 2005 am intrerupt anul scolar pt clasa a-13-a.Puteti sa-mi spuneti ce trebuie sa fac ca sa ma inscriu pt clasa a-13-a,trebuie sa vin personal sau pot trimite o alta persoana,ma refer la tatal meu?Sau daca nu ,pot sa ma inscriu tramite l-internet?Astept raspunsul d-voastra.Va multumesc!

  16. as dori sa stiu daca pot termina liceul dar la fara frecventa.am renuntat la scoala din clasa a-x-a.ma intereseaza ce trebuie sa fac sa ma inscriu. sunt din motru si puteti va rog sa imi lasati un mesaj pe e-mailul meu va rog

  17. TRBUIE SA INMINEZ NISTE DOCUMENTE ELEVEI dIACONESCU SIMONA ADINA PRIN POSTA SI NU-I STIU ADRESA SAU TELEFONUL VA ROG AJUTATIMA!

    VICTORIA ION

  18. Va rog o informatie URGENT! Am terminat liceul in 2005, in clasa a 11-a stiu k am facut vaccin si vreau sa stiu daca era pt hepatita B. Va rog din suflet sa-mi raspundeti pt ca e o problema de sanatate pe care trebuie sa o rezolv si tine de acest vaccin. Va multumesc!

  19. Buna as avea o intrebare cum as putea sa ma inscriu si eu la fara fregventa sunt foarte suparata eu am terminat XIII clare cu fregventa si pe cand acum imi zice ca doar cu 10am ramas ce pot sa fac??:( raspundeti va rog

Comments are closed.