Experiență europeană în stagii de pregătire practică pentru elevii de la Peștișani

Loading

Prin Proiectul „Erasmus+ Promovăm învățarea la locul de muncă în UE” , Proiect Nr.: 2020-1-RO01-KA102-078522 inițiat de Liceul Tehnologic ,,Constantin Brâncuși” Peștișani coordonatorul unui consorțiu VET: ,,GJ VET – Education Consortium for Europe”,  în perioada 06.06.2022 – 24.06.2022 un grup de 20 de elevi de la Liceul Tehnologic ,,Constantin Brâncuși” Peștișani efectuează stagii de practică în Montijo – Portugalia, alături de profesorii însoțitori Iliescu Marinela și Sandu Laurențiu. Proiectul este finanțat din fonduri UE.

Compania Modulaquadro, Quadros Eléctricos, Ldt oferă formare profesională continuă în vederea calificării, perfecționării sau recalificării  pentru ocupațiile cerute pe piața muncii. MQE oferă standarde înalte și o bună calitate a formării organizată pe module, dispunând de ateliere, laboratoare de informatică și electronică bine dotate, de tutori acreditați, vorbitori de limbi străine, persoane cu experiență în domeniu, care permit  dobândirea de către elevi a competențelor stabilite în curriculumul școlar.

            Liceenii s-au arătat încântați de stagiile de practică efectuate în străinătate, de cunoștințele și abilitățile dobândite, mai ales ca mulți își doresc ca după încheierea studiilor să profeseze în domeniul  în care s-au specializat.

De asemenea, o deosebită încântare pentru elevi au fost vizitele efectuate în locuri istorice si pitorești din Portugalia, în cadrul activităților culturale, ca exemplu fiind vizitarea orașului Lisabona, Palatul Ajuda, Ocenariul din Lisabona, Palatul Queluz, Boca del Inferno, Capo da Roca, Cascais, podul Vasco da Gama, Mafra, Pavilinoul Cunoașterii, Sintra, Evora, Stadionul Benfica.

Participanții sunt mai independenți, mai responsabili și povestesc cu entuziasm experiența trăită, și își reamintesc cu plăcere  obiectivele turistice mai importante pe care le-au vizitat în zilele libere. 

Mobilitatea  este recunoscută și echivalată, la întoarcerea în țara, prin note la modulul de practică, certificate de pregătire lingvistică și la finalul stagiului de practică liceenii vor dobândi un certificat european care le va facilita accesul pe piața muncii.

Coordonator proiect,                                                            

Prof. Iliescu Liliana Marinela – Liceul Tehnologic ,,Constantin Brâncuși,, Peștișani