Energia Pandurii pe podiumul Ligii Naționale

Loading

Energia este acum la doar un pas de cea mai bună performanţă din istoria clubului de handbal gorjean. Formaţia antrenată de Vasile Stângă a reuşit să se impună şi în partida din deplasare cu Poli Izometal Timişoara din penultima etapă de campionat şi s-a instalat deja pe podimul Ligii Naţionale.

Handbaliştii de la Energia sunt foarte aproape să-şi depăşească performanţa de acum 4 sezoane, când au terminat pe locul IV în Liga Naţională. De la anul însă, Vasile Stângă visează mai mult decât podiumul, chiar titlul.

Victorie la limită, dar una de 2 puncte ce aduce locul III în clasamentul Ligii Naţionale! Cam aşa am putea caracteriza ultimul rezultat al handbaliştilor de la Energia Pandurii Tg-Jiu consemnat duminică, la Timişoara, în penultima etapă de campionat, în urma căreia trupa lui Stângă şi-a asigurat un nou succes, la un sigur gol diferenţă. La capătul unei partide dominat de gorjeni din primul până în ultimul minut, Energia a reuşit să se impună cu scorul de 27 – 26, în ciuda eforturilor echipei gazdă care a încercat pe final să revină şi pe tabela de marcaj. „Forcingul” timişorenilor nu a avut astfel câştig de cauză decât la impresia artistică, entuziasmul şi determinarea neaşteptată a celor de la „Poli” nefiind de ajuns pentru a trece peste experienţa şi valoarea superioară a jucătorilor Energiei. Chiar şi „emoţiile” de pe final de meci nu l-au impiedicat pe Vasile Stângă să contabilizeze încă două puncte pentru podiumul Ligii Naţionale: „Victoria este victoria înainte de toate… Am avut parte de un meci foarte greu, deşi am condus tot timpul. Este o victorie meritată pentru noi, băieţii au jucat până la capăt serios şi au dovedit să suntem o echipă care traversează o formă foarte bună. Şi de data asta victoria a venit la un scor strâns, cei de la Timişoara s-au trezit pe final cu o neaşteptată ambiţie să ne bată. Şi totul pe fondul unui joc dur tolerat de către arbitrii, care ar fi trebuit să ia unele decizii împotriva echipei gazdă. Dar, faptul că noi am condus tot timpul jocul ne-a ajutat să câştigăm şi să ne impunem la final chiar şi la un singur gol diferenţă. Acum în proporţie de 90% avem locul trei asigurat. Nu văd cum am mai putea pierde acest loc, sper să nu ne mai împiedicăm în ultima etapă de campionat. Jucăm acasă şi este clar că suntem favoriţi, dar va trebuie să jucăm până la capăt şi să batem Clujul. Acest meci vizează păstrarea locului III şi automat înseamnă că jucăm cu medaliile pe masă.”, a declarat tehnicianul Energiei.

„Locul III înseamnă şi bătăi de cap…”
Aflat la doar un pas cu Energia de cea mai bună performanţă din istoria clubului de handbal gorjean, Vasile Stângă nu se pierde deloc cu firea. Fostul mare jucător ştie foarte bine că o clasare pe podiumul Ligii Naţionale a Energiei impune şi o anumită responsabilitate vis-a-vis de planurile pentru viitor. Stângă se gândeşte deja la cum ar trebui să arate echipa sa în sezonul următor: „Locul III înseamnă mult pentru Energia, ştiu că este cel mai bun rezultat al acestei echipe de până acum. Dar, locul III înseamnă şi Cupa EHF şi bătăi de cap pentru viitor. Cu această performanţă suntem nevoiţi să mergem mai departe la anul şi să ţintim mai sus adică la titlu. Acesta va fi obiectivul pe care vreau să-l impun pentru sezonul următor. Bine, e clar că va trebui să facem câeva eforturi şi să întărim echipa cu 3-4 jucători de certă valoare. După câte ştiţi suntem deja în tratative avansate cu câţia jucători, sper să se finalizeze în favoarea noastră.”