“Only During the Carnival” – o adaptare a piesei “D’ale Carnavalului de Ion Luca Caragiale, a fost jucată pentru prima dată în Korycin – Polonia de elevi din Gorj printre care s-au regăsit și 4 elevi din trupa de teatru a Colegiului Tehnic “General Gheorghe Magheru” – CTGM. Adapdarea piesei a fost realizată de către actorul Cristinel Dobran din cadrul Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” iar traducerea de către profesorul Cristian Maria din cadrul CTGM.
Piesa a fost un real succes, mai ales ca a fost prima dată când cei din Polonia luau contact cu opera lui Ion Luca Caragiale și cu teatrul românesc. Activitățile desfășurate fac parte din cadrul proiectului Erasmus + “Theatre Art for Education, Personal Development and European Citizenship” ce se desfășoară pe durata a doi ani și are ca obiectiv identificarea de noi soluții de educare si dezvoltare a tinerei generatii în spriritul valorilor europene. Proiectul se desfășoară în parteneriat între Lower Secondary School – „Solidarity”, Polonia, Organisation for Poverty Alleviation and Development (OPAD) Suedia, Vsi Socialiniu Inovaciju Centras (SIC) Lituania, CPI O Cruce Spania, Eurogems Aps Italia și Fundația Cultural Științifică Gheorghe Magheru. Până în prezent în cadrul proiectului, trupa de teatru a Colegiului Tehnic ”General Gheorghe Magheru”, formată din 17 elevi a reușit să pună în scenă alte 3 piese de teatru precum: “Liceul”, “Ecaterina Teodoroiu” și “Take, Ianke și Cadîr”. Reținem că piesa ”Liceul” este o lucrare premiată la festivaluri de profil, fiind scrisă de un elev al liceului, în timp ce celelalte două sunt adaptate și traduse de cadre didactice ale CTGM.
Tot prin proiect s-a asigurat pregătirea elevilor din cadrul trupei de teatru atât în ceea ce privește arta teatrală dar și limba engleză.În continuare, în anul următor, se preconizează a fi puse în scenă, de către elevii de la CTGM, alte două piese de teatru ce urmează a fi prezentate în cadrul întrunirilor din Spania și Italia. “Astfel la finalul proiectului, pe lângă piesele adaptate și traduse în limba engleză de către fiecare partener, se va obține și un manual de îndrumare a utilizării artei dramatice în scopul dezvoltării tinerilor, ce poate fi folosit în cadrul activităților extracurriculare din cadrul instituțiilor de învățământ.” a afirmat Marius Buzera – presedintele Fundatiei Cultural Științifice ”Gheorghe Magheru”.