Elevii din Bălești vor participa la un concurs privind prevenirea bullyingului

Loading

15 miliarde de lei vechi au fost necesare pentru reabilitarea şcolii de la Băleşti

Cu ocazia zilei de 30 ianuarie – ”Ziua Internațională pentru nonviolență în școală”, Biroul Siguranța Școlară, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj, a demarat un concurs în rândul elevilor de gimnaziu de la nivelul a patru unități de învățământ preuniversitar de pe raza județului Gorj, respectiv trei din mediul urban și una din mediul rural, pe tema ,,Prevenirea violenței psihologice (bullying)”, care va consta în:
realizarea unor materiale informativ-preventive privind violența, sub forma unui afiș (100×70 cm);
realizarea unui clip video (durata de maxim 3 minute) care să transmită mesaje anti-bullying.

Concursul este adresat tuturor elevilor de gimnaziu din școlile participante, materialele realizate fiind rezultatul efortului colectivului de elevi dintr-o clasă, coordonați de profesorul diriginte.

La nivelul fiecărei unități școlare va fi desemnată câștigătoare o singură clasă, în baza votului exprimat de elevii școlii.

La nivelul județului va fi desemnată câștigătoare o singură clasă, în baza votului exprimat de reprezentanții instituțiilor partenere.

Va fi realizată o etapă de selecție la nivel național, la care vor fi înscrise școlile desemnate câștigătoare de la nivelul fiecărui județ, urmând ca la nivelul Direcției Siguranța Școlară să se facă demersurile pentru publicarea/multiplicarea/difuzarea materialelor câștigătoare la nivel național.

Acest concurs se va desfășura în baza Proiectul pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar, elaborat la nivelul Direcției Siguranță Școlară, care se derulează la nivel național, pe parcursul semestrului al II-lea al anului de învățământ 2021-2022, având drept obiective:
Identificarea formelor de violență.

Cunoașterea sensului valorilor: sinceritate, toleranță, colegialitate, prietenie, stăpânire de sine, respect, modestie, curaj, responsabilitate, colaborare, comunicare.
Formarea de aptitudini și atitudini morale în spiritul prevenirii și înlăturării violenței în mediul școlar.
Creșterea capacității de soluționare non-violentă a conflictelor în rândul elevilor care manifestă comportamente antisociale.

Potrivit informațiilor oferite de ISJ Gorj, una din unitățile școlare participante este Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” prin structura din satul Bălești. Elevii din această comună derulează un proiect național cu aceeași temă alături de Fundația DOCUART.