Acreditare Erasmus + pentru școlile Gorjului

Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale a publicat lista cu rezultatele selecției procesului de Acreditare Erasmus+ în domeniile educația adulților, educație școlară și formare profesională. Din județul Gorj au primit acreditare : Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” din Târgu Jiu și Liceul Tehnologic Baia de Fier.

Acreditarea Erasmus+ este un instrument pentru acele organizații care se ocupă de educația și formarea adulților, de învățământul profesional și tehnic (VET) și de educația școlară, disponibile pentru schimburi și cooperare la nivel transfrontalier.

După multe proiecte cu fonduri europene implementate, după nenumărate experiențe și rezultate palpabile, Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” este pregătită să implementeze activități de mobilitate și de cooperare europeană de înaltă calitate. Acreditarea Erasmus+ va permite unității școlare să-și dezvolte sistematic strategia instituțională de internaționalizare, adică, acel plan prin care școlile se pot dezvolta prin mobilități și proiecte de cooperare europeană. 

Proiectul nostru de acreditare Erasmus+ se va desfășura în perioada 2022-2027 și cuprinde 56 de cursuri și activități de job-shadowing pentru elevi, cadre didactice și personal didactic auxiliar care se încadrează în 5 direcții strategice: digitalizare, strategii inovative, incluziune, responsabilitate socială și copilul în familie.

Munca și implicarea colegilor noștri în toate proiectele Erasmus+ desfășurate în ultimii ani, dăruirea și perseverența echipei Erasmus+ de a elabora planul de implementare a unor activități de mobilitate și de cooperare europeană, precum și colaborarea eficientă cu părinții, au fost recunoscute și puse în valoare de acest rezultat.” a declarat conducerea Școlii Gimnaziale ”Sfântul Nicolae”.