Elevii de la CT „G-ral. Gheorghe Magheru” își ajuta colegii

În această perioadă, în cadrul Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru” se desfăşoară a doua ediţie a proiectului educaţional ”Un zâmbet pentru tine”, în care elevii, îndrumaţi de cadre didactice confecţionează în cadrul unor ateliere de lucru, mărţişoare, felicitări, suveniruri pentru zilele de 1 şi  8 Martie, Dragobete, obiecte de vestimentaţie precum cravate, feţe de masă, icoane pe sticlă şi lemn ce vor fi expuse pentru vânzare.

Elevii au dovedit încă odată ce pot face nişte mâini dibace
Elevii au dovedit încă odată ce pot face nişte mâini dibace

În cadrul Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru” se desfăşoară a doua ediţie a proiectului educaţional ”Un zâmbet pentru tine”, în care elevii, îndrumaţi de cadre didactice confecţionează în cadrul unor ateliere de lucru, mărţişoare, felicitări, suveniruri pentru zilele de 1 şi  8 Martie şi Dragobete, obiecte de vestimentaţie precum cravate, feţe de masă, icoane pe sticlă şi lemn ce vor fi expuse pentru vânzare. Expoziţia  este programată pentru data de miercuri, 24 februarie 2010.
La această manifestare au fost invitaţi să participe, pe lângă părinţii elevilor şi agenţi economici şi oficialităţi locale. De asemenea, şi mass-media locală este rugată să sprijine acest demers.
La prima ediţie ce a avut loc în aceeaşi perioadă a anului trecut, elevii au reuşit să strângă în urma vânzărilor, suma de 34 milioane lei vechi, bani ce au fost folosiţi în acordarea unor burse pentru elevii cu probleme financiare, dar cu rezultate bune la învăţătură din cadrul liceului.
Profesorul Marius Buzera, directorul Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru”, ne-a declarat că mărţişoarele s-au făcut în în patru ateliere de creaţie. Astfel, elevii de la cercul de pictură religioasă, împreună cu cei din cadrul redacţiei revistei „Cuget Liber”, au  confecţionat aproximativ 500 de mărţişoare, 200 de felicitări, suveniruri, icoane, etc.
Elevii de la profilul „Protecţia Mediului” din cadrul liceului au realizat o mini-seră în cadrul căreia în timpul orelor de biologie au plantat peste 300 de fire de flori ce vor fi scoase la vânzare la expoziţia cu vânzare. De asemenea, elevii de la profilul „Design Vestimentar” au realizat obiecte de vestimentaţie şi nu numai, ce vor fi scoase la vînzare în cadrul aceleiaşi expoziţii. Tot atunci, participanţii vor putea viziona o expoziţie cu lucrările caricaturistului Aurelian Şuţă, fost elev al liceului.
În cadrul aceluiaşi context, joi, 25 februarie 2010, elevii din cadrul trupei de teatru a liceului vor pune în scenă , în cadrul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”, un spectacol de teatru pentru părinţii elevilor de la CT „General Gheorghe Magheru”, banii colectaţi urmând a fi folosiţi la acordarea de burse pentru elevi.
În urma acestor manifestări elevii şi cadrele didactice de la CT „General Gheorghe Magheru” îşi pun speranţele că şi în acest an vor reuşi să-i ajute pe aceia dintre ei care datorită conjuncturii economice actuale suferă din cauza problemelor financiare.