Două transferuri de „vacanţă” la Energia

Odată cu începutul lunii mai, handbaliştii de la Energia au intrat oficial în vacanţa de vară. Pauza competiţională le-a prins însă, destul de bine oficialilor clubului gorjean, Energia obţinând deja semnătura a doi jucători străini, un conducător de joc cubanez şi un inter maghiar.

Oare planurile lui Vasile Stângă de a schimba mai mult de jumătate din echipa Energiei va avea rezultate în sezonul următor al Ligii Naţionale?
Oare planurile lui Vasile Stângă de a schimba mai mult de jumătate din echipa Energiei va avea rezultate în sezonul următor al Ligii Naţionale?

Aşa cum anticipau, principalii responsabili ai Energiei au reuşit să facă deja primele mutări „de vară”, în dreptul transferurilor. Weekend-ul trecut, gruparea de handbal gorjeană a perfectat contracte cu doi valoroşi jucători străini, care s-au înţeles deja cu Energia şi vor face parte din lotul „pandurilor” pentru sezonul următor. Este vorba despre un conducător de joc şi un inter, care au semnat pentru un an cu Energia. Primul nume este cel al lui Humberto Julien, un cubanez în vârstă de 33 de ani, de 1,98 metri, care vine de la formaţia spaniolă Puerto Sagunto, acolo unde a fost declarat cel mai bun jucător al echipei. Cel de al doilea este Andreas Szabo, de 26 de ani, fost component al formaţii ungare Gyor. Primul oficial al grupării gorjene care a făcut publică perfectarea înţelegerii cu cei doi handbalişti străini este chiar tehnicianul Vasile Stângă: „Deocamdată să spunem că am început cu dreptul campania de transferări pentru că am obţinut semnăturile a doi jucători. Atât Szabo, cât şi Humberto s-au înţeles cu clubul Energia şi vor fi handbaliştii noştri pentru cel puţin un sezon. Mă bucur că cei din conducerea Energiei au înţeles că e bine să începem de pe acum reconstrucţia echipei prin aducerea a doi jucători destul de valoroşi. Pretenţiile financiare ale celor doi jucători care au semnat cu noi sunt rezonabile, mai ales că ne pot fi foarte utili în sezonul următor.”

Cu ochii în curtea lui Dinamo
Principalii responsabili de la Energia nu vor să se oprească deloc cu transferurile după ce au reuşit perfectarea înţelegerii cu ungurul Szabo şi cubanezul Humberto. Atenţia celor de la Energia se îndreaptă acum către jucătorii din Liga Naţională, mai precis către câţiva componenţi de la formaţia Dinamo Baumit Bucureşti, echipă aflată aproape de faliment. Antrenorul Vasile Stângă recunoaşte intenţia Energiei de a pune mâna pe „ceva” jucători de la Dinamo. „În afară de piaţa străină noi urmărim cu interes şi piaţa internă, cea din Liga Naţională. Să spunem că una din ţintele noastre ar fi echipa Dinamo, acolo unde situaţia se îndreaptă către colaps. În atare condiţii vor fi ceva jucători pe care orice echipă şi i-ar dori şi vă daţi seama că avem şi noi un interes acolo. Sper să ne alegem şi noi cu ceva pentru că mai sunt câteva posturi cheie pe care trebuie să le acoperim, mă refer la portar, extremă, pivot şi aşa mai departe. Dar, mă repet, totul va depinde de pretenţiile jucătorilor şi de banii pe care îi vom avea la dispoziţie.” Înainte de intrarea în vacanţă, antrenorul Energiei, Vasile Stângă, sesiza faptul că formaţia de handbal gorjeană are nevoie pentru sezonul următor de aproape o întreagă echipă, având în vedere că nu mai puţin de 9 jucători au părăsit Tg-Jiul. Este vorba despre Veljkovic, Stojanovic, Kosanovic, Coelho, Stanciu, Vali Popescu şi Radu Costel, cărora nu li s-a mai prelungit contractul cu Energia, iar alţii doi, Vasiloiu şi Motoi, vor fi împrumutaţi la alte echipe din eşalonul secund.

Brazilianul Silva rămâne doar „în vedere”
În acelaşi timp tehnicianul Energiei a dorit să precizeze că transferul unui alt jucător străin, brazilianul Alex Silva, aflat în vederile formaţiei gorjene, a intrat în stand-by: „Pivotul Alex Silva este de asemenea un handbalist bun, are 2,03 m, 22 de ani şi este component al naţionalei Braziliei, folosit în special pe faza defensivă. Dar, am hotărât să mai aşteptăm şi să nu ne grăbim pentru că mai suntem în negocieri şi cu alţi jucători. Avem un buget de care trebuie să ţinem şi care trebuie folosit cât mai bine. Dacă banii ne vor permite şi dacă mai negociem puţin, poate îl vom lua şi pe brazilian.”