Deși anul școlar s-a terminat, elevii corigenţi nu vor avea vacanţă

Pentru majoritatea elevilor, vacanţa de vară a sosit încă de la sfârşitul săptămânii trecute. Unii dintre liceeni mai au practică iar elevii absolvenţi ai acestui ciclu de studii se pregătesc de faza finală a Bacalaureatului. Cei mai puţini silitori dintre elevii gorjeni vor avea corigenţe în lunile august şi septembrie. La o primă estimare făcută de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, există câteva sute de elevi aflaţi în această situaţie neplăcută.

Elevii care nu au reuşit în cursul anului şcolar să-şi însuşească materia, vor avea o vară lungă şi fierbinte

La sfârşitul săptămânii trecute a sunat clopoţelul pentru ultima dată în acest an şcolar pentru mulţi dintre elevii Gorjului, adică cei din ciclul primar şi gimnazial. Liceenii vor mai continua cu practică pentru următoarele 2-3 săptămâni. Vacanţa de vară se va întinde până la 15 septembrie 2010 pentru elevii silitori dar va fi mult mai scurtă pentru corigenţi. De asemenea, absolvenţii de liceu vor trece prin probele scrise ale Bacalaureatului iar absolvenţii de gimnaziu vor traversa emoţiile admiterii computerizate.

Corigenţe în august şi septembrie
Ministerul Educaţiei a trimis în şcoli calendarul corigenţelor pentru această vară. Astfel, elevii care n-au reuşit să termine clasa a VIII-a îşi vor da examenele de corigenţă pe 26 si 27 august 2010. Cei din anii terminali de liceu – clasele a XII-a, a XIII-a, ultimul an de la şcoala de arte şi meserii şi cei din anul de completare, vor fi evaluaţi pe 5 şi 6 august 2010. Corigenţii de la clasele primare, gimnaziale, liceale, şcolile postliceale şi de maiştri vor da examenele în perioada 30 august – 3 septembrie 2010. Elevii de clasa a VIII-a care vor trece cu bine de acest examen se pot înscrie la admiterea pentru clasa a IX-a pe locurile rămase libere, la cea de-a treia etapă de admitere. Elevii corigenţi din clasele terminale de gimnaziu, liceu şi învătămînt profesional, care nu pot participa la sesiunea de corigenţe stabilită pentru aceste clase în august se pot înscrie la sesiunea generală de corigenţe, stabilită pentru intervalul 30 august – 3 septembrie. Elevii corigenţi din clasele terminale de gimnaziu, liceu şi învătămînt profesional, care s-au prezentat la sesiunea de corigenţe pentru aceste clase din luna august şi nu au promovat, vor fi declaraţi repetenţi şi nu mai au dreptul să se prezinte la sesiunea 30 august – 3 septembrie. Elevii din clasele terminale de liceu, care au susţinut şi promovat examenul de corigenţă se pot înscrie pentru examenul de Bacalaureat, a doua sesiune, pe data de 13 august. Elevii din ultimul an de liceu, ai claselor de şcoli de artă si meserii şi elevii anului de completare, care au promovat examenul de corigenţă în sesiunea din august se pot înscrie la examenul de certificare a competenţelor profesionale, sesiunea august 2010.