Conferinţa internaţională împotriva exploatării

Loading

În perioada 26 noiembrie-3 decembrie 2010 s-a desfăşurat la Alger o Conferinţă Internaţională a Acordului Internaţional al Muncii dedicată luptei împotriva războiului şi exploatării. Din delegaţia care a reprezentat România a făcut parte şi Constantin Creţan, preşedintele Federaţiei Naţionale a Muncii.
Constantin Cretan a prezentat in Maroc o radiografie a societatii românesti în regres
Constantin Cretan a prezentat in Maroc o radiografie a societatii românesti în regres

Între 26 noiembrie-3 decembrie 2010 s-a desfăşurat la Alger o Conferinţă Internaţională a Acordului Internaţional al Muncii dedicată luptei împotriva războiului şi exploatării. Din delegaţia care a reprezentat România a făcut parte şi Constantin Creţan, preşedintele Federaţiei Naţionale a Muncii, structură sindicală care numără în prezent circa 2400 de membri.

Conferinţa de la Alger a fost dedicată în acest an combaterii războiului dar şi a exploatării omului de către om. ”S-a constatat-spune Constantin Creţan-că problemele sociale impuse de criza economică se manifestă în fiecare ţară. Se încearcă acum să se impună un nou Cod al Muncii tuturor ţărilor în care salariaţii sunt lipsiţi de orice drepturi. Peste tot măsurile dezavantajează salariatul şi avantajează pe cei bogaţi. Mai mult, se încearcă decimarea mişcării sindicale din toată lumea, luându-se practic dreptul la grevă.”
Constantin Creţan a participat la lucrările Comisiei contra Represiunii, structură care a luat poziţie la nivel internaţional când liderii sindicali din minerit, inclusiv Constantin Creţan, au fost încarceraţi pentru participarea la acţiunile sindicale. În cuvântul său, Constantin Creţan a prezentat situaţia socială din România cu pensiile tăiate de autorităţi, cu reducerea drastică a salariilor bugetarilor, cu disponibilizările masive şi lipsa de finanţare bugetară din Sănătate şi Educaţie. Constantin Creţan a mai spus la Alger: ”România riscă să devină o dictatură prin sărăcirea populaţiei şi concentrarea puterii economice doar în mâna unor apropiaţi ai lui Băsescu. Subminarea sindicatelor, reducerea la tăcere a Opoziţiei şi războiul cu presa sunt semne că ni se pregăteşte acest lucru. Prin dictatură şi cumpărare de voturi se poate face orice.”

One Comment on “Conferinţa internaţională împotriva exploatării”

  1. stimata andreea, cred ca ai incurcat borcanele. pana la urma maroc, alger sau tunis ?

Comments are closed.