Noua conducere a Primăriei Câlnic şi Consiliul Local s-au pus serios pe treabă, reuşind în doar 7 luni să termine drumul din satul Pieptani şi să reabiliteze toate şcolile din comună. Nici proiectele pentru acest an nu sunt mai prejos, o mare parte din sumele necesare urmând să vină de la Guvern şi de la Comunitatea Europeană.
În comuna Câlnic s-au făcut demersurile necesare pentru derularea mai multor proiecte din bani europeni şi guvernamentali, care vor însuma peste 10 milioane de euro. Asta spre deosebire de alte localităţi ale Gorjului, în care edilii locali au uitat că au fost puşi în fruntea comunităţii să facă treabă, încurcându-se unii pe alţii, doar ca să nu se poată lăuda cineva cu realizări la alegerile următoare. Astfel, a fost aprobată cererea de finanţare în baza Ordonanţei 7 a Guvernului, pentru alocarea a 520 milioane lei pentru construirea unei baze sportive multifuncţionale, comuna urmând să participe şi ea cu suma de 160 milioane lei. De asemenea, au fost câştigate două proiecte europene de modernizare prin betonare a drumului din satul Didileşti şi de înfiinţare a activităţii de colectare selectivă a deşeurilor (acesta din urmă fiind aproape realizat).
Sate europene
Primarul Dumitru Vulpe spune că mai multe sate ale comunei Câlnic vor avea parte de beneficiile intrării României în Uniunea Europeană, care impune crearea de condiţii ca la oraş şi pentru locuitorii din zona rurală. În prezent sunt în lucru două proiecte integrate, unul individual şi altul în asociere cu comuna Peştişani. Primul vizează satele Câlnic, Vlădoi şi Stejerei, valorează 2,5 milioane de euro şi presupune canalizare, betonarea drumului din Satul Nou, extinderea reţelei de apă, achiziţionarea de utilaje pentru întreţinerea drumurilor şi modernizarea unui cămin cultural. Al doilea proiect are valoarea de 6 milioane de euro şi va fi realizat pe Asociaţia de Dezvoltare rurală Câlnic- Peştişani, având drept obiective modernizarea drumului Câlnic- Seuca- Hobiţa Peştişani, canalizare în satele Câlnicul de Sus, Didileşti, Pieptani şi Odoreasca şi extinderea reţelei de apă a comunei Peştişani.
Pe lângă fondurile atrase, primarul comunei Câlnic are în plan, cu bani de la bugetul local, să foreze un puţ de apă pentru suplimentarea debitului, balastarea drumurilor din satele Vâlceaua şi Pinoasa, reabilitarea conductei de alimentare cu apă şi achiziţionarea unui microbuz pentru transportul elevilor.