Realizarea unui plan de afaceri de succes a fost intentia lor … Au cautat ideea de afacere, au gasit-o si au prezentat-o la etapa interjudeteana a Competitiei ’’Business Plan’’ desfasurata la Timisoara in 20 martie 2009.
Au impresionat comisia de evaluare care le-a acordat locul 1 si implicit, dreptul de a participa la etapa nationala.
Derulata in 12 mai 2009, sub egida Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Kulturkontakt Austria şi Raiffeisen Bank, competitia i-a plasat pe locul 4 si le-a oferit ca premiu un sistem desktop de ultima generatie.
Festivitatea de premiere s-a desfăşurat la Şcoala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu” din Capitală, în prezenţa organizatorilor, a ambasadorului Austriei la Bucureşti, Excelanţa Sa Dl. Martin Eichtinger şi a mai multor reprezentanţi ai mediului de afaceri.
Performanta este remarcabila … au surclasat echipele din Bucuresti, Iasi, Oradea si Fagaras dovedind, inca o data, ca pot valorifica cu succes cunostintele dobandite in cadrul orelor de curs, ca pot face fata celor mai acerbe competitii, ca sunt pregatiti pentru a initia si derula afaceri profitabile.
Cine sunt ? Elevii Geana Doru Madalin si Sanfira Alexandru din clasa a XII a D, specializarea tehnician in activitati economice, reprezentanti ai firmei de exercitiu ‘’LIFE’S LIGHT’’, coordonati de profesorii Popescu Melania si Popescu Mihaela.
Ei vor desfasura in urma rezultatului obtinut si un stagiu de practica de o luna de zile intr-o agentie Raiffeisen Bank, care pentru pregatirea lor va reprezenta nu numai un inceput in specialitate, dar si sansa de a se face remarcati si a continua colaborarea cu institutia bancara.
Ce este competitia Business Plan ?
Competiţia „Business Plan” se adresează firmelor de exerciţiu înfiinţate de elevii din liceele economice şi presupune crearea unor planuri de afaceri pentru aceste firme, respectiv susţinerea lor în faţa unor comisii de evaluare, care validează competenţele antreprenoriale dobândite de elevi. Firma de exerciţiu este o metodă interactivă de învăţare în sprijinul dezvoltării spiritului antreprenorial, în care procesul de învăţare este centrat pe elev, care facilitează dobândirea competenţelor necesare unui întreprinzător dinamic: gândire critică, luare de decizii, asumarea responsabilităţii, lucrul în echipă, iniţiativă, autoorganizare şi autoevaluarea resurselor individuale.
Am avut inca o data, fara sa gresim, incredere in capacitatea elevilor nostri de a confirma valoarea unui colegiu de prestigiu: COLEGIUL COMERCIAL ‘’VIRGIL MADGEARU’’ TARGU JIU.
Prof. Popescu Mihaela
Prof. Popescu Melania