Ajutoare de la Cătunele, pentru sinistraţi

Loading

Autorităţile din comuna Cătunele, împreună cu săteni, s-au mobilizat, pentru a da o mână de ajutor victimelor inundaţiilor din Moldova. Donaţiile au constat în peste 100 de saci cu produse de îmbrăcăminte, pături, încălţăminte şi suma de 8.000 de lei.

Un microbuz plin cu obiecte de îmbrăcăminte şi 8000 de lei, de la Cătunele, pentru sinistraţi
Un microbuz plin cu obiecte de îmbrăcăminte şi 8000 de lei, de la Cătunele, pentru sinistraţi

Angajaţii Primăriei Cătunele, în frunte cu primarul Florinel Ţuilă, au mers din casă în casă, pentru a colecta donaţii din partea cetăţenilor care au înţeles să dea din puţinul lor pentru acei oameni care au rămas fără bruma de agoniseală, din cauza inundaţiilor. Donaţiile în obiecte au fost depozitate, mai întâi, la şcolile din comună, apoi au fost încărcate şi duse la Târgu Jiu: „Am reuşit să strângem în jur de 100 de saci cu haine, pături şi încălţăminte, aflate în stare bună, curate. De asemenea, s-au făcut şi donaţii în bani, atât de la oameni, cât şi de la angajaţii primăriei, de la mine personal. Acum am încărcat maşina cu ajutoare şi le vom preda la Vama Târgu Jiu, unde este punctul de colectare pentru întregul judeţ şi de unde vor fi trimise la sinistraţi. Vreau să le mulţumesc oamenilor din comuna Cătunele că au răspuns pozitiv iniţiativei noastre. Nu a fost nimeni obligat, fiecare a donat dacă şi cât a dorit şi consider că rezultatele sunt foarte bune.” (Florinel Ţuilă)

Ajutoare din tot Gorjul
La fel ca la Cătunele, în întregul judeţ au fost făcute acţiuni de întrajutorare a sinistraţilor. Au fost instalate corturi, s-au făcut colecte în unităţi industriale şi în instituţii, camioane întregi de produse alimentare, de îmbrăcăminte şi chiar materiale de construcţii au plecat din Gorj către familiile afectate de inundaţii. Cele mai  multe ajutoare au plecat, însă, de la mineri, care au acceptat să renunţe la masa de care beneficiază la intrarea în tură, pe mai multe zile, ba chiar şi la sumen de bani din salariu, pentru a face donaţii sinistraţilor.

Riposte
Au existat, însă şi cazuri în care să donezi a devenit o sarcină de serviciu. Există la anumite instituţii din Gorj angajaţi care, după reducerea de 25% au ajuns sub salariul minim pe economie şi, totuşi, au primit dispoziţie, e drept, verbală, să facă donaţii. Pe la colţuri, oamenii au vociferta, dar, cu siguranţă, ca să nu intre în gura şefilor, au găsit câte ceva pe acasă care nu le mai trebuie. Acesta este, probabil şi motivul pentru care unele donaţii au fost făcute în bătaie de joc, pentru că nu s-au făcut din proprie iniţiativă, ci obligat. Astfel, au ajuns la sinistraţi, în unele cazuri, adevărate deşeuri.