„45° QUEST”

Loading

În data de 10 martie 2012, Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” – Grupul de Iniţiativă „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, a desfăşurat proiectul „45° Quest”. Scop principal a fost acela de a-i implica pe elevii Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu”, Colegiului Naţional „Spiru Haret”, Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, Şcolii Generale „Constantin Săvoiu” şi Şcolii Generale „Alexandru Ştefulescu” în activităţi specifice cercetăşeşti.

Proiectul „45° QUEST” a aliniat elevi de liceu şi de şcoală generală, într-o competiţie specifică cercetăşiei
Proiectul „45° QUEST” a aliniat elevi de liceu şi de şcoală generală, într-o competiţie specifică cercetăşiei

Proiectul a constat în organizarea unui concurs de orientare în municipiul Târgu Jiu, cu participanţi din instituţiile de învăţământ mai sus menţionate. Pe parcursul traseului de orientare, elevii, organizaţi în echipe, au avut de îndeplinit diferite probe, de logică şi aptitudini, unde, pe baza rezultatelor obţinute au câştigat premii constând în eşarfe cercetăşeşti, diplome de participare şi tricouri.
Echipele câştigătoare ale concursului au fost, in ordinea clasării: „The Hessen Heppers” de la Colegiul Naţional „Spiru Haret”, “Black Scorpions” de la Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” şi “The Black’s Girls” de la Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu”
Proiectul a fost un real succes, peste 80 de elevi participând la activităţile programate. Aceştia au fost încântaţi de concursul de orientare şi de atelierele de jonglerie, animaţie, teatru, origami şi noduri, pregătite special pentru ei.
Proiectul este implementat de către organizatori împreună cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Gorj şi Consiliul Judeţean al Elevilor Gorj.
Ca proiecte viitoare pe care Grupul de iniţiativă “Constantin Brâncuşi” le va organiza precizăm: “Ora Pământului”, un eveniment care se va desfăşura pe 31 martie în centrul municipiului Târgu Jiu, cu diferite ateliere de energii alternative şi de animaţie şi proiectul naţional “Let’s do it, România”.