Donează pentru aproapele tău lovit de cancer!

Bolnavii de cancer duc o lipsă acută de medicamente
Bolnavii de cancer duc o lipsă acută de medicamente

Asociaţia Română de Oncologie “Sfânta Ana” aduce în atenţia opiniei publice nevoia de a fi ajutaţi a bolnavilor de cancer pe care îi reprezintă. Pentru mulţi dintre pacienţi, medicamentele gratuite cuprinse în programul naţional nu sunt suficiente, fiind esenţiale în lupta pentru supravieţuire medicamentele de întreţinere, care sunt foarte scumpe. De asemenea, operaţiile suferite, costurile colaterale ale tratamentelor cu citostatice şi radioterapiei, investigaţiile medicale dese, dar vitale, la care pacienţii au obligaţia coplăţii, ş.a., sunt deja peste puterile financiare ale pacienţilor cu un trai mediu. În aceste condiţii, mulţi dintre bolnavii cu venituri mici renunţă la anumite tratamente sau investigaţii, fiind nevoiţi, din cauza banilor, să cedeze în lupta cu cancerul.
Pe lângă prevenţie şi servicii medicale gratuite – activităţi desfăşurate exclusiv de voluntari,  organizaţia întinde o mână de ajutor şi bolnavilor aflaţi în situaţii cu totul deosebite. Cu ajutorul oamenilor de bine, care înţeleg ce înseamnă ca un semen să fie într-o mare suferinţă, ajutăm pacienţii în lupta pentru, poate, un an în plus de viaţă. La sfârşitul săptămânii trecute, domnul senator Toni Greblă şi domnul deputat Vasile Popeangă ne-au donat sume importante pentru noi – şi le mulţumim încă o dată pe această cale. Astfel, vom putea cumpăra medicamente pentru o fată de 18 ani din Gorj, bolnavă de leucemie, cu paralizie, care se află pe patul de spital din Secţia de Oncopediatrie a Institutului Oncologic Bucureşti de peste 6 luni, să ajutăm o tânără de 19 ani din Gorj care a fost operată în mai multe rânduri având cancer la rinichi, cu metastaze multiple la plămâni, precum şi alte cazuri în urma efectuării unor anchete riguroase atât în comunitate, cât şi la spital.
Poate, cei care citesc aceste rânduri înţeleg nevoia de ajutor a unora dintre noi şi îi rugăm să ne sprijine în demersurile noastre. Informaţii găsiţi pe site-ul www.asociatiadeoncologie.ro, iar dosarele complete ale bolnavilor de cancer care au apelat la sprijinul nostru vi le putem pune la dispoziţie la sediul nostru. Vă mulţumim!
Preşedinte, Bogdana Costoiu

ASOCIAŢIA ROMÂNĂ DE ONCOLOGIE  “SFÂNTA ANA”
Tg- Jiu, jud. Gorj, România • Tel. 0766343448/0733652597
www.asociatiadeoncologie.ro • Email: contact@asociatiadeoncologie.ro