2010, un an bun

Loading

dumitru-vulpeCu toate problemele cu care se zbate România, eu, în calitate de primar al comunei Câlnic, pot spune că anul 2010 a fost un an bun. Asta, în primul rând, pentru că am reuşit să atragem fonduri europene nerambursabile. Una dintre investiţii este de 200.000 de euro şi reprezintă construirea, lângă primărie, a unui Centru local de informare turistică. Va fi o clădire nouă, impunătoare, dar care va semăna cu vechile conace specifice zonei noastre. Am gândit acest centru, pentru că dorim să dezvoltăm activitatea turistică în localitate, prin promovarea reţelei de pensiuni ce vor fi deschise la Câlnic, prin valorificarea luciului de apă şi prin promovarea monumentelor istorice şi naturale din localitate. Avem în plan, de asemenea, două obiective importante ce vor atrage, cu siguranţă turiştii. Este vorba despre o staţiune balneoclimaterică ce va fi realizată în satul Vlădoi (unde există un izvor cu apă termală) de către un investitor privat şi un complex de agrement pentru care am câştigat un alt proiect cu finanţare nerambursabilă, în valoare de 2,2 milioane de euro.
Pe lângă banii europeni, avem şi alte lucrări de investiţii, cu bani româneşti. De exemplu, lucrăm, cu bani din bugetul local, la execuţia unui grup sanitar modern pentru dispensarul uman. Acesta va fi dotat cu un bazin vitanjabil cu trei compartimente. De asemenea, mulţumită loby-ului făcut la Bucureşti de deputatul Dan Ilie Morega, am primit, prin hotărâre de guvern, 50.000 lei pentru lucrări la baza sportivă multifuncţională şi 50.000 lei pentru reabilitarea Şcolii Primare Câlnicul de Sus.
Nu i-am uitat nici pe cei mici, aşa că de sărbători le-am alocat, pentru Moş Nicolae şi Moş Crăciun, 21.000 lei, pentru cadouri.
Despre anul care vine, ce să spun? Îmi doresc să reuşim să continuăm lucrările începute şi să câştigăm proiectele pe care le-am mai depus.  Două sunt adresate Administraţiei Fondului de Mediu, unul pentru extinderea alimentării cu apă în Satul Nou Câlnic, celălalt pentru canalizare în satul Câlnic. Mai avem depuse două proiecte la Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere, fiecare în valoare de 60.000 lei, unul pentru schimbarea acoperişului la Şcoala Generală Câlnic şi celălalt pentru informatizarea comunei, prin realizarea unei reţele de 10 calculatoare cu acces la internet, care vor fi puse la dispoziţia cetăţenilor.
Şi, pentru că ne aflăm în preajma Sărbătorilor, aproape de cumpăna dintre ani, vreau să închei urând locuitorilor comunei Câlnic să fie sănătoşi, să realizeze tot ce şi-au pus în gând şi să ciocnească cu cei dragi o cupă de şampanie, la venirea Noului An. La Mulţi Ani!