„Viitorii olimpici” pe tot anul şcolar

Elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal care au ca pasiune matematica pot participa la Concursul anual de matematică “Viitori olimpici”. Concursul este online şi se va desfăşura prin intermediul site-ului www.viitoriolimpici.ro. Din Gorj vor participa elevi de la mai multe şcoli.

Proiectul “Viitori olimpici” a fost creat la iniţiativa Societatii de Ştiinţe Matematice din România şi “Intuitext”, divizia de software educational a Softwin, şi are ca scop pregătirea gratuită a cât mai multor elevi. Prin această competiţie, la care elevii se pot deja înscrie accesând respectiva adresă de Internet, se doreşte atragerea cât mai multor şcolari către matematică, în vederea participării la olimpiada naţională de matematică. Pe acest site se găsesc informaţii utile şi interesante elevilor, precum articole, profiluri, sfatul psihologului etc. Proiectul se adresează elevilor din clasele IV-XII şi pentru fiecare an de studiu este disponibil câte un concurs. Competiţia se va derula pe parcursul a 13 etape online (câte una la fiecare două săptămâni). La cele 13 etape se va adăuga etapa finală, care  se va desfăşura în cadrul unei tabere special organizate pentru acest scop. În cadrul etapelor, pe site vor fi publicate pentru fiecare clasă materiale de studiu care tratează teme din programa de olimpiadă, teste de evaluare cu corectare automată de tip grilă, trei probleme deschise pentru fiecare clasă şi o problemă a etapei.
Specialiştii apreciază că prin intermediul site-ului, elevii, printre care vor fi şi viitori olimpici, au şansa să se cunoască şi să îşi compare performanţele înainte de a începe competiţia naţională de matematică.

One Comment on “„Viitorii olimpici” pe tot anul şcolar”

Comments are closed.