„Spune NU violenţei”

Loading

În data de 7 decembrie a.c., la sediul Penitenciarului Târgu Jiu, a avut loc seminarul cu tema „Spune NU violenţei”. Persoanele care au participat la seminar fac parte din Grupul de Lucru de la nivel judeţean din cadrul „Campaniei celor 16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii” şi reprezintă Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Gorj, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj, Direcţia de Sănătate Publică Gorj, Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Gorj, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Gorj şi Asociaţia „Inimi de gorjeni”.
Beneficiarii direcţii ai întâlniri de lucru au fost 25 de persoane private de libertate din Penitenciarul Târgu Jiu care execută pedeapsa în regimul deschis şi semideschis. Au fost abordate teme despre cauzele violenţei, comportamente abuzive şi agresive, violenţa indusă de comportamentele culturale şi procesele de dezorganizare socială, mai ales la nivelul familiei, precum şi efectele violenţei în familie.
Violenţa în familie reprezintă o problemă care afectează toate segmentele societăţii scopul acestei campanii fiind de sensibilizare a opiniei publice cu privire la implicaţiile fenomenului de violenţă în familie , dar şi promovarea egalităţii de şanse.