„Naşu” Mircea Sandu prezent din nou la Târgu Jiu!

Loading

Preţ de două zile Târgu Jiu a fost capitala fotbalului românesc. Luni şi marţi, AJF Gorj a găzduit consfătuirea anuală a Federaţiei Române de Fotbal cu reprezentanţii cluburilor afiliate şi preşedinţii AJF-urilor din zece judeţe. După încheieirea reuniunii oficiale de la Tg-Jiu, Mircea Sandu nu a ezitat să vorbească şi despre situaţia fotbalului gorjean, mai precis a echipelor de ligă.

Mircea Sandu a ţinut să fie în fruntea delegaţiei oficiale a FRF care s-a deplasat la Tg-Jiu.
Mircea Sandu a ţinut să fie în fruntea delegaţiei oficiale a FRF care s-a deplasat la Tg-Jiu.

Mircea Sandu, Ionuţ Lupescu, Mircea Rădulescu şi Vasile Avram au fost doar câteva nume dintre „greii” fotbalului românesc, care au răspuns prezent pentru a  participa la Consfătuirea FRF de la Tg-Jiu, eveniment derulat în incinta Hotelului Parc din localitate. Organizatorul acestei consfătuiri, preşedintele AJF Gorj, Mihai Prunariu, a părut extrem de încântat că oraşul lui Brâncuşi a fost gazda respectivului eveniment şi a ţinut să explice cum a fost atribuită Gorjului această acţiune a Federaţiei: „Mă bucur că am reuşit să aducem la Târgu Jiu această întâlnire zonală, este un lucru bun pentru noi şi ca imagine în ceea ce priveşte judeţul, dar şi ca recunoaştere a rezultatelor bune din ultimul timp a AJF Gorj. Noi am solicitat ca această întâlnire să se organizeze la Târgu Jiu, iar Federaţia a fost imediat de acord.”

„Ultimele nouătăţi”…
La reuniunea FRF de la Tg-Jiu derulată luni şi marţi, reprezentanţii AJF-urilor din zece judeţe (Gorj, Olt, Vâlcea, Argeş, Dolj, Teleorman, Mehedinţi, Hunedoara, Caraş Severin, Timiş), dar şi al cluburilor afiliate, au avut parte de un program destul de încărcat. Reprezentaţii FRF au adus la cunoştiinţa participanţilor diverse probleme, printre care şi ultimele noutăţi în materie de organizare, jurisdicţie, arbitraj sau licenţiere. „S-au purtat discuţii pe diverse teme, reprezentanţii Federaţiei explicând celor din teritoriu ultimele noutăţi apărute în domenii diverse, de la organizare, la jurisdicţie, arbitraj sau chiar licenţiere. S-a făcut de asemenea, prezentarea programelor FRF aflate în derulare, a stadiului realizării stadionului Naţional, organizarea turneului final al Campionatului European U 19 şi a finalei Europa League 2012, gestionarea programelor de finanţare aflate sub egida FIFA şi UEFA şi perfecţionarea managementului FRF. Din partea cluburilor au participat preşedinţii sau directorii executivi, iar din partea AJF-urilor, preşedinţii.”, a precizat seful AJF Gorj, Mihai Prunariu.

Naşul ne „urechează”!
După ce a luat parte la Consfătuirea anuală a FRF de la Tg-Jiu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a ajuns la concluzia că trebuie regândit sistemul pe care să se clădească noile structuri ale fotbalului românesc, iar acestea au nevoie de o bază solidă în teritoriu. Referindu-se la ceea ce se întâmplă în Gorj, Mircea Sandu consideră că Pandurii pot face performanţă în Liga I doar având în spate un sistem cu adevărat performant, care să se bazeze pe o echipă celelalte echipe din Gorj, care, în opinia sa, nu ar trebui să fie mai multe de una în Liga a II-a şi una în Liga a III-a:  „O echipă de Liga 1, alta de Liga a II-a şi una de Liga a III-a şi apoi baza de juniori mulţi. Vedeţi? Două echipe din Rovinari, Motru, Mătăsari. Ce facem? Ne batem aiurea între noi în loc să facem un centru mare de formare de copii şi juniori care să dea roade să dea jucători către echipele acestea. Nu toţi vor fi de Liga 1 şi Liga 2. Trebuie regândit. sunt nişte ambiţii la un moment dat prosteşti. Cheltuim aiurea bani, în loc să facem investiţii la nivel de bază de copii, să facem competiţii şi sus să venim cu valorile că de aia facem restructurarea competiţiei”, a concluzionat Mircea Sandu.