Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Rețetă varză a la Cluj

Rețetă varză a la Cluj

Submitted by on 17 November 2010articol citit de 2,409 ori | One Comment
varza-a-la-cluj

Dificultate: medie | Timp: 1 h

Ingrediente:
o varza acra mijlocie;
o ceapa;
750 g carne macra;
4 linguri untura;
o ceasca de smintina;
sare, piper;
1/2 ceasca de orez.

Mod de preparare: Se prajeste cu untura (sau ulei) si putina ceapa, carnea data prin masina, si se inabusa turnind cate o lingura de apa. Se toaca potrivit de marunt varza si se inabusa putin. Se unge o cratita cu o lingura de untura, se pune un rind de varza, unul de carne, o lingura de smintina, se continua alternind varza, carnea si smantana. Ultimul rind trebuie sa fie de smintina. Se adauga intre rindurile de varza si carne orezul fiert in apa cu sare si bine scurs. Se potriveste de sare si piper. Se da la cuptor.
Mentiuni: Se serveste cu smantana.

One Comment »