Rețetă prăjitură cu nucă

prajitura-cu-nuca
prajitura-cu-nuca
Dificultate: medie | Timp: 1 h

Ingrediente:
5 oua;
9 linguri de apa;
400 g. zahar;
300.g. faina;
1 praf de copt;
arome;
nuca pisata sau rasnita;
Pentru sirop:
500 ml. apa;
300g, zahar;
-4 linguri cacao;
1 pachet de unt.

Mod de preparare: Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga apa, albusurile batute spuma si apoi faina si praful de copt. Se obtine o compozitie ca de chec. Se toarna intr-o tava ( 25/35cm.) tapatata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins. Se coace la foc potrivit timp de 30 min. Intre timp se face siropul. Se fierbe apa cu zaharul si cacao pana se leaga putin , apoi se adauga untul. Cand blatul este caldut se toarna deasupra siropul fierbinte. Se lasa sa se raceasca si apoi se taie.
Mentiuni: Se pot pune nuci inauntru.