Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Rețetă prăjitură cu nucă

Rețetă prăjitură cu nucă

Submitted by on 24 November 2010articol citit de 7,316 ori | No Comment
prajitura-cu-nuca

Dificultate: medie | Timp: 1 h

Ingrediente:
5 oua;
9 linguri de apa;
400 g. zahar;
300.g. faina;
1 praf de copt;
arome;
nuca pisata sau rasnita;
Pentru sirop:
500 ml. apa;
300g, zahar;
-4 linguri cacao;
1 pachet de unt.

Mod de preparare: Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga apa, albusurile batute spuma si apoi faina si praful de copt. Se obtine o compozitie ca de chec. Se toarna intr-o tava ( 25/35cm.) tapatata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins. Se coace la foc potrivit timp de 30 min. Intre timp se face siropul. Se fierbe apa cu zaharul si cacao pana se leaga putin , apoi se adauga untul. Cand blatul este caldut se toarna deasupra siropul fierbinte. Se lasa sa se raceasca si apoi se taie.
Mentiuni: Se pot pune nuci inauntru.

Comments are closed.