Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, o muncă apreciată de managerii de şcoli gorjene

Loading

Cercul Metodic al Directorilor de Şcoli Generale Târgu-Jiu a poposit la jumătatea săptămânii trecute la Centrul şcolar pentru Educaţie Incluzivă Târgu-Jiu. A fost o experienţă interesantă pentru 40 de manageri de şcoli din Gorj care au putut aprecia pe distanţa a câteva ore temeinicia lucrului bine făcut de către cadrele didactice de la această unitate condusă de profesorul Nicolae Baiu. În pofida diverselor forme de handicap, copiii de la această şcoală au uimit asistenţa prin şansa care au primit-o aici.

Patruzeci de manageri de şcoli din Gorj au avut un schimb de experienţă la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă
Patruzeci de manageri de şcoli din Gorj au avut un schimb de experienţă la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Târgu Jiu, a fost vizitat, miercuri, 20 ianuarie 2010, de un număr de 40 de manageri şcolari, membri ai Centrului Metodic nr. 1 Târgu Jiu coordonat de profesorul Aurel Popescu, directorul Şcolii Generale „Alexandru Ştefulescu” şi invitaţi, directori ai unităţilor de învăţământ incluzive ,  participanţi la cea mai importantă activitate, semestrială, de perfecţionare şi anume Cercul Pedagogic al Directorilor.

Schimb de experienţă extins
Prevăzută în calendarul activităţilor metodice din Buletinul Informativ General al ISJ şi CCD Gorj pentru anul şcolar 2009-2010, activitatea a avut ca temă principală referatul-dezbatere „ Creşterea eficienţei parteneriatelor şi protocoalelor şcoală – comitetul reprezentativ al părinţilor – instituţii – organizaţii – agenţi economici” pregătit şi prezentat de directorul şcolii gazdă, prof. Nicu Baiu. Asistenţele la orele de clasă şi activităţile terapeutice precum şi evaluarea documentelor şcolare au reprezentat alte activităţi din program.
La propunerea Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, activitatea a fost completată cu o prezentare, extrem de interesantă, intitulată „Locul şi rolul cadrului didactic de sprijin în învăţământul de masă” susţinută de institutor Ana Stanciu, responsabila comisiei metodice a cadrelor didactice de sprijin din cadrul  centrului.
Programul artistic  pregătit de elevii cu cerinţe educative speciale îndrumaţi de o echipă de cadre didactice i-a surprins prin ţinuta artistică şi dinamism pe cei prezenţi. Sceneta „Vizita”, „Dansul Căluşarilor”, „Dans ţigănesc”,”Dans cu pompoane”, „Dansul Clovnilor” şi Trupa de percuţie „System” au smuls aplauze la scenă deschisă.
Toţi participanţii au apreciat activitatea ca fiind un real schimb de experienţă, ce a creat premisele realizării unui parteneriat educaţional între unităţile de învăţământ de masă şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, un subiect de reflexie asupra dimensiunilor şi realităţilor educaţiei speciale şi special integrate, adaptării unităţilor de învăţământ al nevoile elevilor cu cerinţe educative speciale incluşi în învăţământul de masă.

Laudă dăruirii
Activitatea cadrelor didactice de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Târgu-Jiu pentru că se lucrează cu elevi cu handicap sever. Este un miracol că acei elevi, care practic nu pot să se descurce fără ajutor, învaţă unele lucruri şi fac chiar programe artistice de calitate. Laudele se cuvin deopotrivă dascălilor şi conducerii şcolii care a creat condiţiile propice ca elevii respectivi să se remarce. Ca să faci toate aceste lucruri cu rezultate palpabile este nevoie de multă dăruire, pe care gazdele Cercului Metodic al Directorilor l-au demonstrat din plin.

One Comment on “Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, o muncă apreciată de managerii de şcoli gorjene”

  1. Felicitari acestor dascali minunati care muncesc atat de mult si pe care nu stim sa-i apreciem asa cum trebuie

Comments are closed.